2011. január 24., hétfő

Mi Az Amit Nagyra Értékelünk? 3. rész

OK…eddig ezekről beszéltünk…értékelem a HÚST (de ennék egy nagy szelet rántott húst!!!) és a gyülekezetünk értékeiről…

• Jézus (Ha esetleg ezen tűnődtél volna…sokat mondom, hogy „Jézus” Isten helyett. Az a kifejezés, hogy „Isten” már nagyon általánossá vált a kultúránkban…sok mindent jelenthet…de ha kimondod a nevét „Jézus”, nos…akkor nem lesz kétséges, hogy kiről is beszélsz!)
• A Biblia

#3 – Nagyra Értékeljük A Léleknyerést


Nincs SEMMI, ami úgy be tudja lelkesíteni az embert, mint amikor azt látod, hogy valakinek az életét teljesen felforgatja az Úr.

Sajnos manapság a Nagy Küldetésből a Nagy Kihagyás lett a gyülekezetekben. Szomorú – és sok olyan gyülekezet van az egyházban, ahol nem törődnek azzal, hogy emberek haldoklanak és mennek a pokolba – és lehet, hogy őrültnek tartasz…de ez ZAVAR engem…

Úgyhogy…istentiszteleteinket úgy alakítottuk ki, egy olyan környezetet akartunk létrehozni, ahová ha valaki eljön, akkor zavartalanul találkozhasson Jézussal. Olyan környezetet akartunk létrehozni, ahol nem sugallunk semmilyen öltözködési szokást, ami szintén abban segít, hogy a szívvel és ne a felszínnel foglalkozzon valaki. Olyat akartunk, amilyet a Biblia is leír Apcsel 2-ben…egy olyan helyet, ahová az elfuserált emberek is bejöhetnek és találkozhatnak Jézussal.


Ha utánanézel az Írásban, látni fogod, hogy amikor Jézus a tanítványokat elhívta, azt mondta nekik, hogy „Gyere, kövess engem, és én…” Namost, ha már olvastad a Bibliát, akkor tudod mi következik itt, „…emberek halászává teszlek téged.” Észrevetted, hogy nem azt mondja, hogy „Gyere kövess engem, és én elviszlek egy bibliatanulmányra.” „Gyere kövess engem és együtt tiltakozunk a szerencsejátékok ellen.” NEM – az emberek elérésére koncentrált…és mivel ez a példa előttünk – a gyülekezetnek követnie kell.

Annyira szerencsétlen, amikor egy gyülekezet ledegradálódik egy klub szintjére, van egy keresztjük stb. Na…mi van…az egyetlen ok amiért esetleg megsértődtél, hogy éppen a te gyülekezetedet írtam le.

Arra vagyunk elhívva, hogy elérjünk embereket!!! Ki kell lépjünk a saját miliőnkből azoknak a világába, akik nem ismerik Jézust. Elhívottak vagyunk, hogy ne csak azokat szeressük, akik olyanok, mint mi…hanem azokat is, akik egyáltalán nem olyanok, mint mi.

Olyan gyülekezet vagyunk, ahol nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy belépj a kapuinkon. Mindig azt mondom az embereknek „Ez NEM a tökéletes gyülekezet…itt NEM fogsz tökéletes pásztorokat találni…és ha te tökéletes vagy, akkor kérlek ne gyere, mert ha túl sokat vagy köztünk, akkor bajba fogunk sodorni.“

Olyan helyet akarunk, ahova az emberek könnyen eljöhetnek, Jézussal találkoznak és megváltoznak. Úgyhogy ezért – nagyra értékeljük az evangelizációt.

ÉS…azt tanítjuk azoknak, akik jönnek az istentiszteleteinkre, hogy az evangelizáció, ha meghívsz embereket a gyülekezetbe – persze, HA a gyülekezet Jézusról prédikál! Nálunk mindannyian tudják, hogy hívhatják az ismerőseiket (és teszik is, mert havonta 20-25 új látogatónk van…és az év elejéhez képest 40%-al nőtt a vasárnapi istentisztelet látogatottsága. Mivel Jézusról prédikálunk, ezért ezeknek a látogatóknak az élete teljesen MEGVÁLTOZHAT. TEHÁT mindannyian együtt munkálkodunk, hogy az örömhír terjedjen.

Mindig megkérdeztem a diákjaimat a bibliaiskolában (Szeged és Budapesten is…kb. 150 diák), hogy „Miért jöttél el először a gyülekezetbe?” És 99%-ban azért jöttek, mert egy barát, család tag, munkatárs, osztálytárs meghívta őket.

Mindig is ez volt Isten célja…még ma is az…emberek érnek el embereket. ÍGY HÁT…itt Szegeden igyekszünk egy olyan légkört létrehozni, ahová nem égő meghívni egy barátot, családtagot – beszélünk Jézusról…és ezen keresztül Jézus megváltoztatja emberek életét! Ehhez nagyon ragaszkodunk…tanítjuk…és a gyülekezet részt vesz benne. Így van egy nagy evangelizáló csapatunk.

Csakhogy néhányakat megnyugtassak (igen,van utcai evangelizációnk is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése