2011. január 18., kedd

Hét Ok, Melyek Miatt Jézus Sok Gyülekezetben Nem Lehetett Volna Pásztor - 2. rész

#5 – Szerette A Bulizást!

Hol volt az első csodatétele? A helyes válasz…EGY BULIBAN!!! Tudom, tudom – valójában egy esküvő volt…de a kultúra tanulmányozását követően azt láthatjuk, hogy egy esküvő abban az időben HATALMAS dolog volt…sokszor 3 napig tartott.

És figyelj csak – és Jézus felkerült a listára!!! Valaki biztos úgy gondolta, hogy Jézus elég vagány ahhoz, hogy meghívják egy esküvőre. (És milyen boldogok lehettek, hogy meghívták, mikor kifogytak a borból?) Hé, ez ott van a Bibliában – János 2, olvasd el nyugodtan!!!

Aztán Máté 14-ben, ahol Jézus vizen jár…a tanítványok félelmükben nyavalyogtak. Na mármost…csak gondolkodjunk el ezen egy picit…szerintetek nem egy OLTÁRI NAGY vigyor lehetett az arcán, mikor ezt csinálta?

#6 – A Rossz Típusú Emberekkel Lógott!

Jézust soha nem érdekelte az, hogy olyanokkal lógjon együtt, akik ránézésre ugyanúgy gondolkodtak, mint Ő…hát, az túl biztonságos lett volna. NEM – mindig találtál a társaságában prostituáltat, vámszedőt, és „bűnösöket”. És olyan sok időt töltött velük, hogy meg is vádolták azzal, hogy „falánk és iszákos, a bűnösök barátja”!!! De Jézust ez ANNYIRA nem érdekelte.

Látod, ahhoz, hogy manapság „sikeres” légy, mint lelkipásztor, olyan emberekkel KELL lógnod, aki úgy beszél, gondolkodik és cselekszik, mint TE! Az Isten szerelmére, nehogy olyasvalaki közelébe kerülj, aki másként hisz, mint TE…VAGY más a bőr színe, az etnikuma…még MEGVÁLTOZIK a gondolkodásod…és ez nem túl előnyös olyasvalaki számára, aki az embereknek akar tetszeni.

#7 – Próféta Volt…És Nem Prostituált.

A prostituált eladja magát…megfizetik a szolgáltatásért, hogy valaki azáltal jól érezze magát. Jó néhány lelkipásztor prostituált – eladta magát – és teljesen be van gyulladva és elbizonytalanodva, a leghangosabb és legbefolyásosabb gyülekezeti tagoktól.

DE…a próféta az igazságot szólja…és teszi nem törődve azzal, hogy mi lesz a következménye. Jézus ilyen volt…ha a biztonságra ment volna, akkor valószínűleg elkerülte volna a keresztre feszítést. DE Őt jobban érdekelte, hogy ne bántsa meg az Atyát, minthogy ne bántsa meg az embereket…és ez valahogy mostanság nehezen fér bele a modern kereszténységbe.

Hallottam pásztorokat, akik azt mondták, hogy ők szeretik „úgy elmondani a dolgokat, ahogy van.” Egyetértek…de „úgy elmondani a dolgokat, ahogy van” nem azt jelenti, hogy üvöltözünk azokkal, akik Istentől távol élnek, hogy „a pokolba fognak kerülni és sült szalonna lesz belőlük.” És azt sem jelenti, hogy az időnk nagy részét azzal kellene töltsük, hogy azt próbáljuk elmagyarázni a már megtérteknek, hogy mennyire jók, és a kakijuk egyáltalán nem büdös!

Nem – a mi dolgunk, hogy elmondjuk az Istentől távol lévőknek, hogy jöjjenek Jézushoz…és a mi dolgunk az is, hogy a „Krisztusban” lévőknek elmondjuk, hogy éljenek aszerint…és ez azt jelenti, hogy időről-időre megbánásra hívjuk azokat, akik a KIRÁLYSÁGBAN vannak…az istentiszteleteken és a magán beszélgetésekben is.

Nem – Jézus nem tudott volna jó néhány gyülekezetben szolgálni…de azt tette, amire el volt hívva, hogy tegye…ami tulajdonképpen MINDEN pásztor és gyülekezeti vezető célja kell legyen a világ minden táján. Ha mindannyian Jézusra összpontosítanánk, hogy Neki tetszünk és nem az éretlen keresztények nyavalygásait pelenkáznánk, akkor sokkal jobb lenne a helyzet a kereszténységben!

Köszönjük Jézus, hogy egy fantasztikus példát adtál nekünk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése