2011. január 19., szerda

Mi Az, Amit Nagyra Értékelünk? 1. rész

Nagyra értékelem a Húst! Komolyan, próbálom minden étkezésembe bele tenni. Azon gondolkodom, hogy hogyan tehetném bele a reggelimbe és minden másba. Érted? Ha értékelsz valamit…az felemészt, a részeddé válik, aki vagy és amit csinálsz (JA, egyébként most 3 hónapig egy speckó étrenden vagyok, szeretnék legalább 20 kilót fogyni. Valószínű kikövetkeztetted, hogy most nem azokat a dolgokat eszem, amiket nagyon-nagyon szeretek. De fontos az egészség, Isten ajándéka és sáfára kell legyek ennek is.)

Ugyanez a gyülekezettel is. Amit, vagy Akit egy gyülekezet értékel, az megmutatkozik 100%-ban. Ha egy gyülekezet egy bizonyos stílusú ruhát részesít előnyben…az megmutatkozik. Ha egy bizonyos stílusú zenét a dicsőítésben…az megmutatkozik. Ha egy bizonyos teológiát…az megmutatkozik. Ha valami nagyra van értékelve, az sosem rejtőzik el.

Úgyhogy ez adta az ihletet, hogy mi az, amit mi itt a Szegedi Biblia Szólban értékelünk. Mi az, amiről egyfolytában beszélünk? Mi az, amit gyülekezetként megélünk, és mi az amire kihívjuk a gyülekezetben lévőket, hogy ők is ugyanúgy éljék? Szóval itt van egy pici lista, amit ma és a következő napokban teszek közzé. Na lássuk!

#1 – Jézus Krisztust Nagyra Értékeljük

Hadd tisztázzam…arról prédikálunk, hogy Jézus Krisztus az egyetlen út a mennybe – az EGYETLEN ÚT! Nem hiszünk abban, hogy a mennybe juthatsz azáltal, hogy jó vagy VAGY mert megkereszteltek csecsemőként VAGY mert csak és kizárólag keresztény zenét hallgatsz.

Jézus Krisztus azt mondta János 14:6-ban, hogy Ő AZ út, az élet és az igazság – nem EGY út, élet és igazság…VAGY az egyik út, élet és igazság a sok közül…hanem AZ – remélem észre vetted a határozott névelőt.. NAMOST…vagy egy megrögzött és arrogáns idióta volt – vagy az igazságot mondta…és az üres sírt meg a feltámadást alapul véve – én azt mondom 100%-ban, hogy igazat mondott.

TEHÁT…mivel nagyra értékeljük Jézust – beszélünk Őróla – SOKAT!!! Őszintén szólva, ha gyülekezetek TÖBBET beszélnének Jézusról és kevesebbet politikáról, teológiai különbözőségekről, amik az elmúlt évszázadokban annyi szakadást okoztak…akkor az SOK-SOK ember beléphetne Isten királyságába, csak azért, mert a HELYES DOLOGRA ősszpontosítunk – JÉZUSRA!

Tudjátok – nem a jobb oldali pártok változtatták meg az életem…sem a baloldali pártok…és nem is az, hogy a szüleim nem engedtek meg valamilyen mesét megnézni, mert furcsa lények voltak benne (még inkább meg akartam nézni és véghez is vittem az akaratom, a tudtukon kívül.) És azt kell mondjam, hogy nem Kálvin vagy Luther, vagy Dr. Stevens változtatta meg az életem…habár sokat tettek a királyságért. (AJJAJ – valószínű néhányotokat kiakasztottam most rendesen!) Nem – Jézus Krisztus szabadított meg egy olyan életstílustól, ami alapból a pokolba vitt volna – teljesen megtisztította a lelkiismeretemet és egy vadonat új emberré tett…úgyhogy kimondottan sértés lenne, ha VALAKI vagy VALAMI másról beszélnénk sokat.

Minden Jézusról szól – ennek így kell lennie!

Elszáll az agyam, mikor megkérdezem emberektől, hogy hogyan jutnak a mennybe…az első számú válaszuk, hogy „jó ember légy.” De ez annyira téves – mert azáltal, hogy elfogadod Jézust…EZT kell az embereknek hallania, mert taníthatjuk az embereknek a helyes válaszokat, de attól még a pokolba mennek, mert tudnak mindent, kivéve azt, hogy JÉZUS AZ, AKI MEGMENT…ennyi!

Nagyra értékeljük Jézus Krisztust…és mindig is Ő lesz a középpontban, minden egyes szolgálatunkban itt Szegeden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése