2011. április 8., péntek

Álmodom Egy Gyülekezetről... 2. rész

Folytatom a csütörtöki bejegyzést! Annyira szeretem ezt csinálni…igaz, hogy most ritkábban írok, de a szívemen van teljesen. Heti 3 bejegyzésre számíthattok!

Egy olyan gyülekezetről álmodom…

#3 – Ahol Az Emberek Megértik Az Üzeneteket.

Nemrég volt egy csúcs szuper nemzetközi konferenciánk Budapesten. Nagyon élveztem…tetszett a zeneszolgálat is, kivéve, amit olyan nyelven énekeltek, amit nem értettem. Ne értsetek félre, a dalok gyönyörűek voltak, és azok a nyelvek is gyönyörűek…de mivel nem értem azt a nyelvet, nem tudom úgy értékelni, mint azokat, amiket értek…attól függetlenül tapsoltam és nagyra értékeltem a szolgálatot mögötte.
Itt a lényeg...biztosak akarunk lenni abban, hogy ha az emberek feladnak másfél-két órát az idejükből, akkor az megérje nekik…hogy megértsék az üzenetet…hogy úgy mehessenek haza, hogy tudják mit és hogyan alkalmazzanak…hogy apró pénzre tudják váltani azt amit kaptak a hétköznapokban. Ez MELÓVAL jár…ez nem hullik csak úgy az ölünkbe. Igen, bízunk a Szent Szellemben…de hisszük azt is, hogy a FELKÉSZÜLÉSEN keresztül is munkálkodik éppen annyira, mint a spontanaitáson keresztül.

Ha az emberek hallják az üzenetet, de nem értik, akkor mi a fene történik…a menny öröm rivalgását nem hallani…az emberek nem fogadják el Krisztust, egyszerűen azért, mert a gyülekezet túl bonyolulttá tette a a történelem legegyszerűbb üzenetének megértését.

#4 – Ami Hatással Van A Körülötte Élő Közösségre!

Látni akarom, ahogy a körülöttünk élő közösség a feje tetejére áll Krisztusért! Valaki egyszer megkérdezte, hogy mennyit adunk a misszióra…a válaszom ez volt, „minden egyes forint ami bejön, azt a misszióra költjük. Szeged a küldetésünk…és azt gondolom, hogy komoly eredményeket fogunk látni a világmisszióban is – de addig nem, amíg nem vagyunk HATÁSSAL a saját környezetünkre (Jeruzsálemünk).”

Ne értsetek félre – igenis érdekel az, hogy emberek Krisztus nélkül halnak meg a világ túlsó felén, hogy 30-40000 ember hal meg naponta víz és étel hiány miatt (mi meg kaját dobálunk ki a szemetesbe.) Magyarországon a 2 millió 18 év alatti gyerekből 500000 napi 900 Ft-ból él úgy, hogy benne van a rezsi is. És mi van azokkal, akik Krisztus nélkül halnak meg itt Szeged? És mi van azokkal a gyerekekkel, akik éheznek itt Szegeden? Igen, nagyon is érdekel a beteg és a hajléktalan ember…de képmutatásnak tartanám azt, hogy sok pénzt költsünk arra, hogy valaki valahol messze szolgáljon valakik felé úgy, hogy mi itt a saját házunk táján nem csináljuk ugyanazt!

Valaki kérdezte ezt is, „Mikor lesz keresztény iskola Szeged?” Hadd mondjam el az én véleményemet erről: „Mikor a pokol befagy!” És megint csak…kérlek ne értsetek félre…NEM a keresztény iskolák ellen beszélek…de a látásunk nem a gyermekeink elszeparálása, hanem a gyermekek elérése, és az, hogy megtanítsuk őket arra, hogy sók és világosság legyenek…és érjenek el annyi diáktársukat, hogy az iskolák keresztény iskolákká változzanak át, mert annyi diák és tanár megtért, hogy belülről indul el a változás! Így érjük el a körülöttünk élő közösséget!

Ha vezetőként Isten adott neked egy látást, hogy elkezdj egy iskolát…HAJRÁ, GYERÜNK! Légy hű ahhoz a látáshoz, amit Isten adott neked. Ő azt akarja, hogy minden gyülekezet elérje a körülötte élő közösséget…és ez különböző módokon történhet. A mi módszereink a következők:

- egy olyan helyet biztosítsunk az emberek számára, ahol találkozhatnak Jézussal és közösségre találnak (összejöveteleink). És látjuk, hogy ez történik is…de van más is.
- Van utcai evangelizációnk;
- És van bábmissziónk is;
- És kórház látogatásunk is.
- Egyesületet alapítottunk arra, hogy gyakorlati módon is kifejezzük a szeretetet és törődést az emberek iránt!!!
- Országos és világméretű látásunk is van!!!

5 – Ami Növekszik.


Nem fogok ebbe túlságosan belemenni…

SOKAT vitáznak azon, hogy egy gyülekezetnek kicsinek kéne maradnia vagy növekedjen…de az Írást olvasva én nem látom, hogy miért kell ezen vitatkozni.

Nézzük csak az evangéliumokat…több, mint 100-szor említi a „tömeget”, akik Jézus körül voltak. Milyen következtetést vonok le ebből? Egyszerű – mikor Jézus megjelenik, az embereket fog vonzani…és hadd mondjam el újra, hogy lehet azért nem növekszik egy gyülekezet, mert Jézus nincs ott. De ez csak egy kósza gondolat.

Vicces, mikor azt mondják erre, hogy „Hát Jézus is veszített el követőket, nem?” De megtörtént – EGYSZER – János 6-ban…de nem azért mert valami meghitt kis bibliatanulmányt akart csinálni, hogy a teológia finomságait még jobban megbeszélhessék…akkor történt, amikor a tömegnek azt mondta, hogy enniük kell az Ő testét és inniuk az Ő vérét (előre utalva ezzel az Úrvacsorára) – és emberek elhagyták Őt mert szerintük ez már nagy elkötelezettség volt…és nem azért mentek el, mert Jézus utálta őket!!!

Az emberek számítanak Istennek…és számítaniuk kell az Ő gyülekezetének is!!!

Testvérek…ez az az álom, amit Isten adott az én szívembe és a mi szívünkbe itt Szegeden. És sok minden van még, amiről nem írtam. ÉS…azt mondanám pásztoroknak, vezetőknek (mindegy melyik gyülekezetben vagy), hogy keressétek az Urat és találjátok meg az Ő álmát a gyülekezetetekre…

Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése