2011. április 4., hétfő

Jézus Anyja Annyira Okos Volt

János evangéliuma 2. fejezetében Jézus borrá változtatta a vizet (ez eléggé népszerű csodatétele némelyek számára…sokaknak nem.)

Mindegy, ha olvastad a történetet, akkor érted, hogy miről beszélek…Jézus és a tanítványai ott vannak egy esküvőn (nem unatkozott) és a buli egye jobb lett…mígnem…elfogyott a bor. Ebben a kultúrában és időszakban ez…ROSSZ, NAGYON ROSSZ…és Jézus anyja odament hozzá, hogy segítsen.

Valószínűleg ott állt néhány szolga mellettük, mert Mária odafordult hozzájuk és az egyik legfantasztikusabb egy soros mondatot mondta nekik…

„Anyja így szólt a szolgákhoz: Bármit mond nektek, tegyétek meg!” (János 2:5)

ÁLLJUNK MEG egy pillanatra! Nem azt mondta, hogy „Hűha, egy kis probléma akadt – hé szolgák, gyertek ÜLJETEK LE ide egy kicsit és énekeljünk dalokat Jézusnak, ha nem működik, akkor használjuk Jábéc imáját, hogy manipuláljuk Őt, ha ez sem jön be, akkor…”

NEM…azt mondta BÁRMIT – MOND – NEKTEK – TEGYÉTEK – MEG! Más szavakkal – Meg fogja mondani, hogy mit csinálj, aztán a tettek mezejére kell lépnetek! Igen, kezelni tudja a helyzetet…de a te engedelmességre való hajlandóságodon és kockázatvállalásodon keresztül teszi ezt!

A kereszténység egyik legnagyobb tragédiája, hogy túl sok keresztény ücsörög „várva Istenre,” és hozzá az ilyen kifogásokat, hogy „Hát…én…imádkozom érte,” és „Nem akarok Isten elé szaladni.” Amire rájöttem, hogy a LEGTÖBB esetben ezek kifogások a lustaságra, félelemre, és egyszerűen hitetlenség.

A keresztényeknek nincs szükségük még egy istentiszteletre…még egy biblia tanulmányra…még egy könyvre…még egy teológiai diplomára…legtöbbünknek arra van szükségünk, hogy TEGYÜK AZT, AMIRŐL TUDJUK, HOGY TENNÜNK KÉNE…ez egy olyan vágy, amiről biztosan tudhatjuk, hogy Őtőle van!

Bármit mond neked, tedd meg!

Melyik az a terület az életedben, ahol azt kell tenned, amit mond…lehet…

• Meg kell bocsáss valakinek
• Komolyan el kell beszélgess valakivel
• Itt az idő, hogy a pénzeddel is imádd Istent
• Meg kell hívjad azt a személyt a gyülekezetbe
• Gyülekezetet kell alapíts
• Be kell ismerd a függőségedet
• Több időt kell tölts a családoddal

Bármit mond neked, tedd meg!


A legtöbb esetben nem arról van szó, hogy nem tudjuk mit kell tennünk – hanem nem akarjuk megtenni azt, amiről tudjuk, hogy meg kéne tegyük!

Ugyanúgy küzdök ezzel, mint ti. Vannak napok, amikor úgy érzem Isten a szívemhez szól…és én vitatkozom és lázadozom ellene…még olyan is volt, hogy próbáltam alkudozni…DE AZ ÉLET ANNYIVAL JOBB, MIKOR CSAK AZT TESZEM, AMIT MOND.

Ha már a „jobb”-ról beszélünk…mihelyst a szolgák megtették, amit Jézus mondott nekik (engedelmeskedtek)…a dolgok mindjárt jobbá váltak. Jézus senkit nem szívat meg – SOHA!

Bármit mond neked, tedd meg!

Még egy dolog – pásztorként és a gyülekezet egyik elöljárójaként a tőlem telhető legtöbbet megteszem, hogy hallgassak az Úrra – ez az Ő gyülekezete és azt akarom tenni, amit mond, hogy tegyek! Hogy mi áll előttünk itt Szegeden gyülekezetként? Mit tartogat Isten? Amilyen Olyan lépéseket fogunk megtenni a következő években…amiktől azt gondolom Szeged és Csongrád megye földje megrendül…életek változnak meg…és a királyság egy olyan módon dübörög majd előre, ahogy még egyikünk se látta! A java még csak hátra van…

Bármit mond neked, tedd meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése