2010. december 10., péntek

A Gyülekezet És A Vele Járó Szenvedély – 1. rész

Tehát, a gyülekezetnek növekednie kéne – vagy megtalálni az „ésszerű létszámot” ami még kezelhető, ahol mindenki tud mindenkiről mindent? Azért vagyunk itt, hogy kiderítsük…ehhez meg kell nézzük egy csodálatos személynek az utasításait és tanításait, akit úgy hívnak, hogy Jézus.

Lukács 5:1-11-nél kezdhetnénk..látod, Péter halászik és miután sikertelen volt egy egész éjszakán keresztül, találkozik Jézussal – aki arra használja a hajóját, hogy abból tanítson.

A tanítás után arra kéri Pétert, hogy menjen ki a mély vízre és engedje ki a hálóit…ami teljesen ellene ment az ésszerűségnek. (Egyébként ki mondta, hogy amit Isten mond, annak mindig van általunk felfogható értelme?)

Péter engedelmeskedik – és a fogás irtózatosan nagy! Segítségre van szüksége, hogy ki tudja szedni a halakat. NAMÁRMOST olvasd csak – látod – Péter nemcsak EGY halat fogott…vagy párat, vagy 10-et…sőt nem is próbált nevet adni mindegyiknek…a Biblia csak azt mondja, hogy elképesztő mennyiségű halat fogott! (Jelentheti ez azt, hogy Jézus azt akarja, hogy sok embert fogjunk ki?)

Péter azonnal rájött, hogy ez az ember RENDHAGYÓ…és azt mondja, hogy távozzon el tőle – de ekkor valami csodálatosat mond neki Jézus – azt mondja, hogy ne féljen, mostantól embereket fog halászni. Márk 1:16-18-ban azt mondja Péternek, hogy „Kövess engem és én emberek halászává teszlek!”

Álljunk meg és gondolkozzunk el ezen! Azt mondja Péternek, hogy kövesse Őt…és észrevetted, hogy MIÉRT mondja kövess – hogy emberek halászává tudja tenni!!! NEM azért, hogy fegyelmezettebbé tudja tenni. NEM azért, hogy szentebbé tegye. NEM is azért, hogy valami hatalmas tanítót faragjon belőle. AZ egyetlen ok, amiért Jézus azt mondta Péternek, hogy kövess engem, hogy egy olyan embert faragjon belőle, aki másokat fog majd odavezetni Őhozzá!!!

Nagyon gyakran azt hisszük, hogy Jézust követni az RÓLUNK SZÓL! Akkor hallasz ilyet, amikor gyülekezeti tagok ezt kezdik el mondogatni, hogy „Több dicsőítést akarok…mélyebbre akarok menni…mélyebb üzenetet akarok hallani…akarok…akarok …akarok.” De a mindenek középpontjában álló oka Krisztus követésének NEM arról szól, hogy mi mit akarunk – hanem arról, hogy Isten mit akar bennünk és rajtunk keresztül tenni. Nem azt mondta Jézus, hogy A LEGFONTOSABB PARANCSOLAT, hogy SZERESD ISTENT és SZERESS MÁSOKAT? Nézd csak meg, nem mond SEMMIT arról, hogy kapjunk bármit is, amit akarunk!!!

Menjünk vissza akkor a gyülekezethez...túl sok gyülekezet van az egyházban, ahol olyanná tették a gyülekezetüket, amilyenné ők akarták és nem amilyennek Jézus akarta. Jézus azt akarja, hogy szeressük Istent és szeressünk másokat – nemcsak azokat másokat, akik olyanok, mint mi…hanem azokat, akik távol vannak TŐLE. Menj vissza Lukács 5-höz – a fogás nagy volt – szerintem ez nem véletlen! Jézus azt akarja, hogy RENGETEG embert érjünk el!!! Azt akarja, hogy a gyülekezete elérje az egész világot!!!!

Minden egyes evangéliumban parancsot ad…Máté 28:18-20, Márk 16:15; Lukács 24:48;János 20:21, és Apcsel 1:8! Ez nem ajánlás Jézus részéről…nem azt mondta, hogy érj el annyit, amennyi számodra kényelmes, aztán ne is törődj a körülötted élőkkel, amivel persze azt mondod, hogy mehetnek a pokolba, csakhogy védd a kényelmi zónád!

Nem – azért vagyunk, hogy emberek halászai legyünk! De sajnos sokakat jobban érdekel a halász felszerelés és a különböző csali technikákat elsajátító kurzusok, mint az, hogy elérjenek embereket.

Jézus emberek halászának hívott el minket!! Arra hívta el a gyülekezetet, hogy elérje az Őt nem ismerő világot – ami azt jelenti, hogy a növekedés állapotában kell legyünk. Ahogy korábban említettem – amit mások gyülekezet növekedésnek hívnak, és evangelizációnak hívom!!!

Annyira örülök, hogy 1997-ben volt egy jókora csapat ember, akik nem azzal foglalkoztak, hogy az orrukat törölgessék…azt akarták látni, hogy emberek Krisztushoz jönnek – és Isten használta őket, hogy elérjenek engem!!! Hálát adok Istennek azokért az emberekért és gyülekezetekért, akik szenvedéllyel bírnak az elveszettekért!

Hadd kérdezzem meg ezt – azt gondolod, hogy Isten megharagszik ránk, ha megosszuk Őt másokkal? Szerinted Isten haragra gerjed, ha azt látja, hogy egyre többen és többen fogadják el Krisztust? NEM – miért, mert azok az emberek és gyülekezetek, akik ezt csinálják…ENGEDELMESEK!!!

Ennyit mára! Jön még több is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése