2010. december 17., péntek

Kiöntöttem A Kávét

Rám löttyent a kávé a múltkor, mikor kijöttem egy ügyfelemtől. A bejáratnál van egy kávé automata és távozásként gondoltam veszek egy kávét az útra. Nincs fedele semmi. Aztán persze mindjárt a sarkon túl már ott is volt a gatyámon, meg a műszerfalon. Egy pillanatra kiakadtam teljesen! NAGYON!

NA MOST – ezen a ponton volt néhány választási lehetőségem…

#1 Választás – Mondhattam volna temérdek nagyon csúnya szót, kihasználva, hogy Isten úgyis megbocsát és megért, ha elveszítem a türelmem. EZEK UTÁN…nyugodtan ideges lehetnék egész nap és MEG LENNE AZ INDOKOM (két korty fekete lötty), hogy miért. VAGY…

#2 Választás – Röhöghetek az egészen és minden mehetne tovább normálisan…SŐT…meg is állhatok egy pillanatra, hogy hálát adjak Istennek, hogy van pénzem egy kávéra…és hálát adhatnék Istennek, hogy van egy autó a fenekem alatt.

A #2-t választottam…ÉS nem azért, mert annyira jó vagyok, mert régen leginkább az #1-t választottam…de amikor ilyen voltam, akkor érdekes módon senki nem akart velem lenni.

Hallottam valahol ezt a mondást, amit azóta nagyon szeretek – Isten dönti el, hogy min megyünk keresztül – mi döntjük el, hogy hogyan megyünk keresztül rajta. A hozzáállásunk egy döntés. Ebben a pillanatban a hozzáállásod – a te döntésed volt – senki nem erőltette rád – nem azért van, mert „bal lábbal keltél fel” – és nem is azért mert gyermekkorodban mindig szorosan rakták rád a pelenkát…te választottad, a te döntésed.

Ezért mondja Pál Filippi 2:5-ben, hogy a hozzáállásunk legyen olyan, mint Jézusé.

Fordítás – NE ENGEDD, hogy kicsi, jelentéktelen dolgok elrontsák a napod!!! Tehát…kilöttyent a kávé…kaptál egy csekket a rendőr bácsitól…nem találtál rucit a turkálóban. Ezek elég indokot adnak arra, hogy az életed nyomorult legyen és nemcsak a tiéd, hanem a körülötted lévőké is?

Legközelebb, mikor a dühbe gurulás veszélye fenyeget, mert a úgy tűnik, hogy a körülményeid megfojtanak – ÁLLJ MEG, gondolkodj egy picit…és keress legalább 3 dolgot, amiért hálás lehetsz Istennek. Ezt kell tegyem, mert a megfelelő nézőpontot kapom általa – ahelyett, hogy a problémámra fókuszálnék, megnövelem a figyelmemet azokra a dolgokra, amikkel Isten megáldott engem.

Úgyhogy…legközelebb is veszek ott kávét…ÉS megpróbálok óvatosabb lenni…de ha megint kilöttyintem, akkor megint csak a pozitív hozzáállást fogom választani és hálás leszek…bevallom, nem is olyan könnyű…de szerintem ez az a hozzáállás, ami Jézusnak is lett volna.

3 megjegyzés:

  1. Áldott szavak amik elhagyták billentyűzeted,kedves Balázs.Isten nagyon szeret Téged.
    Szeretettel: Bogdánné Szabol Eszter Mikéről.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm hogy olvashatom bölcs írásaidat!Áldott és Boldog ünnepeket kívánok sok szeretettel Erzsi

    VálaszTörlés
  3. NAGYON JÓ ,NAGYON JÓ :):):) SZUPER :):)

    KEGYELEMBEN ÉS SZERETETBEN GAZDAG , ÁLDOTT BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK. Gyurci

    VálaszTörlés