2010. augusztus 2., hétfő

4 kérdés, amit feleségek tegyetek fel a férjeknek

Próbálkoztam, hogy 5 legyen...de azaz igazság, a férfiaknak nincs szüksége annyi beszélgetésre, mint a nőknek! :-)

#1 – Érzed azt, hogy rajongok érted?


Hölgyek, a férjetek szereti azt, ha úgy gondolkodsz róla, hogy jól néz ki! Pont ezért ne is engedd meg, hogy valaki más az irodában, a munkahelyen azt mondhassa neki, hogy "Milyen jól áll neked ez a..." vagy "Jól nézel ki ebben az ingben!" Ő a te férjed és neked kell mindent elkövetned, hogy biztos legyen abban, jól néz ki, vagyis rajongasz érte.

Hidd el, nincs olyan pasi ezen a gyönyörű kék bolygón, aki ne akarná azt hallani a hercegnőjétől, hogy "Drágám, annyira jól nézel ki!" És hölgyeim-ne legyetek megszokottak ezzel-a férjetek hallani AKARJA ezeket a szavakat, és szükségük is van rá.

Ha Virág ezt mondja nekem, akkor én elhiszem neki! Ami nagyon veszélyes, hogy a fickóknak ott lesz majd valaki (nőnemű), aki rajongani fog értük-sátán gondoskodni fog róla!!! De ha a rajongást megkapják a feleségüktől, akkor sokkal-sokkal könnyebb ellenállni a kísértésnek, ami előbb vagy utóbb úgyis jönni fog.

Úgyhogy... kérdezd meg, érzi e a rajongásod?

#2 – Érzed azt, hogy tisztellek?


MINDEN férfi szereti, ha tisztelik. Főként, ha a felesége tiszteli. (Hölgyek–Most hagyjátok abba a morfondírozást, hogy "ha majd tiszteletre méltó lesz, akkor majd tisztelni fogom...") Nem ez most a lényeg... a kérdés TŐLED a FÉRJED felé, hogy: "Érzed, hogy tisztellek?"

Nézzünk csak néhány választ:
* A válasza "nem" lesz, ha mindig azt mondod a gyerekeknek, hogy az apjuk egy béna béla és azt kívánod, hogy bárcsak jobb apjuk lenne.
* A válasza "nem" lesz, ha a barátnőidnek azt meséled (persze imakérésbe burkolva), hogy milyen unalmas vele az élet és hogy mennyire az őrületbe kerget.
* A válasza "nem" lesz, ha miután hajlandó volt megosztani a sebezhető gondolatait és érzelmeit veled...te fogod ezeket az információkat és arra használod, hogy ebédszünetben a "barátaiddal" ezekről beszélgess!
* A válasza "nem" lesz, ha nem tanítod meg a gyerekeidnek, hogy hálásak legyenek az apjuknak azért, mert gondoskodik róluk, stb...
* A válasza "nem" lesz, ha SOHASEM érdeklődsz a dolgai iránt. (Hihetetlen, hogy milyen sok feleségnek fogalma sincs arról, hogy a férjük mit csinál a munkahelyén...vagy mi a kedvenc elfoglaltsága.)

Az egyik LEGNAGYOBB SZÜKSÉGE, hogy érezze a tiszteletet...és az egyetlen személy, akitől a legjobban esik az a felesége!

Úgyhogy...kérdezd meg.

#3 – Érzed, hogy gondoskodom rólad??


Minden férjnek néha-néha jól esik néhány nyugodt perc, miután haza jött a melóból...ledobva a cipőt, csak ülni és a fejből kinézni. DE amikor a feleség már ott áll az ajtóban és parancsokkal bombázza, mielőtt még a kapu becsapódott volna...a férjét nyomás alatt tartja, elnyomja...és komolyan azon gondolkodik, hogy "Bárcsak a melóban maradtam volna...ott legalább tisztelnek...ott legalább vagyok valaki!"

Ez persze nem mentesíti a férjet az alól, hogy a családjának, feleségének szüksége van a jelenlétére és szolgálatára...de néha-néha...adj neki egy kis szünetet, mikor hazajön és engedj neki "néhány" lélegzet vételt. Hidd el...ez apróságnak tűnik, de HATALMAS!

#4 – A szexuális életünk kielégítő?


Amikor a házasság témában "férfiakról" van szó, a nyakadat teheted rá, hogy a szex is terítékre kerül!

JA...ha nem akarod ezt a kérdést feltenni...akkor valószínűleg már tudhatod is a választ!

A férfi szükségleteit illetően bármilyen kimutatást olvasva azt figyeltem meg, hogy a szex az első helyen van (azt hiszem a légzés van a második helyen:)))).

A férfiak tudni akarják, hogy a feleségük akarja őket...szexuálisan. Hidd el...nagyon FONTOS neki. És hölgyeim...csak az a tény, hogy felteszed ezt a kérdést, többet fog jelenteni neki, mint amire valaha gondoltál volna.

ÉS...az EGYETLEN módja, hogy a házasságod ezen területe növekedjen, javuljon, ha hajlandóak vagytok beszélni róla. Te jó ég...HISZEN HÁZASOK VAGYTOK!!!

Ha fájdalom és csalódás van az elmúlt időszakban-akkor beszélnetek kell. Ha a várakozásod nem teljesült...akkor beszélnetek kell. IGEN, tudom, hogy a "a salsához két ember kell..." DE...

A célja annak, hogy ezt a kérdést feltedd az, hogy érzi-e a gondoskodásod ezen a területen? TUDOM, hogy ez NAGYON kényelmetlen lehet sok házaspárnak...de vagy most szembe nézel vele...VAGY kénytelen LESZEL később.

Hogy a maximálisat kihozzuk a házasságból, néha szükség van a kényelmetlen kérdésekre!

Úgyhogy...hölgyeim...hajrá!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a segítséget. Az első pontról fogalmam sem volt, ez elgondolkodtat.

    VálaszTörlés
  2. Még, még, még... drága Balu, ezt biztatásnak szánom a továbbiakat várva. Nincs életkorhoz kötve egy kérdés sem...és ez bátorító. Köszönöm!

    VálaszTörlés