2010. augusztus 7., szombat

Miért nem tudjuk megélni Efézus 3:20-at?

A nyári konfin beszéltem egy picit Efézus 3:20-ról. Hihetetlen mondanivalója van Istennek általa. Itt az idézet:
Ef 3:20 A bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni,
mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.
Ha ez igaz, akkor sok esetben miért nem tudjuk megélni...íme néhány gondolat...

#1 – Mert hisszük, hogy Istennek nagy terve van mások számára, de nem számunkra. (Akár hiszed, akár nem...Efézus 3:20 tervei vannak SZÁMODRA!!!)

#2 – Mert részletes tervezetet szeretnénk Istentől, egy tökéletes, részletekkel megspékelt vázlatot, amiben elmondja, hogy mi fog történni. (Hát...ez soha nem fog megtörténni...ezért kell hitben járnunk ahhoz, hogy kövessük Őt)

#3 – Mert a vágyunk az, hogy "felvegyük a nyoszolyánkat", ahelyett, hogy felvennénk a keresztet, azt híve, hogy Isten SOHA nem kér olyasmit tőlem, ami kényelmetlen lenne számomra. (Az igazság az...a feltámadás a keresztre feszítés UTÁN jött!)

#4 – Mert félünk másoktól (emberektől)…amikor megragadjuk Isten tervét az életünkre és ellen állunk annak, hogy „normális” emberek legyünk, azt nem szeretik az emberek…ezért engedünk mások szavainak, gondolatainak, hogy arra vezessenek amerre ők akarják és nem arra, amerre Isten szeretné, hogy menjünk.

#5 – Mert nem igazán értjük Máté 7:9-11-t, azt hogy Ő A TÖKÉLETES ATYA, APA és csak arra vágyik, hogy olyan dolgokat adjon, amitől ELSZÁLL az agyunk!!!

#6 – Mert azt gondoljuk, hogy Isten a mi dicsőségünkre fog megáldani és nem az Övére.

#7 – Mert búskomorságban vagyunk. Bánkódunk és engedjük, hogy a múlt fájdalmai uralkodjanak a jövőben rejlő lehetőségek helyett!!! Róma 8:1 IGAZ SZÁMODRA, ha Krisztusban vagy…ha nem hagyod a múltat meghalni, akkor nem fog élni hagyni! Hagyd el…mert Ő elhagyta!

#8 – Mert a magunk erejéből próbálunk elérni dolgokat, ahelyett hogy mindenre elszántan várnánk az Ő erejére! (Zakariás 4:6)

#9 – Mert nem álmodozunk nagy dolgokról MÁSOKKAL…valami okból kifolyólag azt gondoljuk, Isten azt akarja, hogy az életet egyedül csináljuk végig! (Mikor a gyülekezetben lévő emberek elkezdenek együtt munkálkodni, és nem érdekli egyikkőjüket sem, hogy kinek az érdeme, mert Istennek adják a dicsőséget…akkor az Ő GYÜLEKEZETE MEGÁLLÍTHATATLANNÁ válik!)

#10 – Mert a kedvenc szavunkat „majd egyszer” zengedezzük, mikor nagyon jól tudjuk, hogy MOST kéne hitben lépnünk…de valójában ki sem mondjuk, mert meg akarjuk tenni…és így mindjárt jobban érezzük magunkat (és mégsem léptünk). De miért tennéd el holnapra azokat, amikre Isten tisztán és világosan elhívott, hogy TEDD MEG MA? Késleltetett engedelmesség=azonnali engedetlenség!

3 megjegyzés:

  1. Uram add hogy ne csak átfussak ezen a bejegyzésen, hanem mint a tehén, jó sokáig kérődzek a mondanivalóján, és az én életemben jól emészthetően beépülhessenek ezek bölcsességek, Uram add hogy ne engedjek ebből semmit a földre esni, hanem befogadva, alkalmazva ezeket, megértve életem, és boldogulásom legyen, a Krisztus nevében imádkoztam Ámen.

    VálaszTörlés
  2. Életet adó bölcsesség...köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó ez a bejegyzés, meghallgatott az Úr, megsebzett és most annyira betudom fogadni ezeket a gondolatokat, szinte érzem a feltámadást köszönöm.

    VálaszTörlés