2010. augusztus 11., szerda

Vezetőségi Gondolatok I. rész

Van néhány nagyon izgalmas dolog, amit Apostolok cselekedeteiből tanultam. Szeretném veletek megosztani.

Lehet hónapokig lehetne sorolni...

#1 – Jézus KELL Irányítsa A Gyülekezet Látását – Apostolok cselekedetei 1:6-7

Az apostolok megkérdezték Jézust, hogy akkor most helyreállítja Izraelt? Másszóval: „Akkor most megteszed azt (végre valahára), amit MI szeretnénk, hogy tegyél?” Ez csak arra bizonyíték, hogy idő kell ahhoz (nekik három év személyesen nem volt elég, sem a kereszt, sem a feltámadás), hogy megértse ezt az ember. DE…én sem ítélhetem meg őket…hiszen engem is folyamatosan formál Isten ebben!

Meginti őket a 7. versben…és aztán 1:8-ban feltárja előttük a gyülekezet látását. Láthattuk is, hogy betöltötték a 10. fejezetig: Csel 1-7 Jeruzsálem; Csel 8-9 Júdeában és Samáriában; és Csel 10 a pogányok, ami tulajdonképpen a „föld végső határának” elérésének a kezdete.

A látás egyszerű volt – tiszta – és elhibázhatatlan. Jézus nem kért miatta elnézést, és nem is állt le, hogy megvédje…Közölte és nyilvánvalóan látjuk, hogy az apostolok teljes szívvel meg is ragadták.

Mikor a vezetők odaszánják magukat, hogy a Mindenható arcát kezdik keresni, és Tőle akarnak hallani, és hajlandóak megtenni mindazt, amit mond…a gyülekezet sokkal többre lesz képes, mint amiről álmodni is mert.

Nem engedhetjük, hogy a törekvéseink, vágyaink vezessék a gyülekezetet…inkább az Ő vágya és törekvése kell kijöjjön belőlünk!

Az egyik imám, hogy „Jézus, taníts, hogy úgy lássak, ahogy te látsz, hogy úgy érezzek, ahogy te érzel, azért, hogy arra vágyjak, ami Neked igazán fontos!” Ő KELL LEGYEN a hajtó erő mind a mögött, ami a gyülekezetben történik…vagy a gyülekezet gyümölcstelen, unalmas, és hasztalan lesz.

Holnap jön a következő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése