2010. augusztus 1., vasárnap

5 kérdés, amit a férjek fel kéne tegyenek a feleségüknek

Ha ezt az 5 kérdést felteszed a feleségednek, azzal azt kommunikálhatod neki, hogy törődsz vele. Persze vedd is figyelembe!

#1 – Mi volt a legromantikusabb dolog, amit valaha tettem érted?

Meg fogsz lepődni!!! Az utóbbi időben tettem fel ezt a kérdést Virágnak. Hát lepadlóztam, hogy mennyire tévúton jártam 10 évig. Pedig annyira élveztem a mozikat, és olyan jókat ettünk, mikor elmentünk étterembe. De ez számára csak kedves dolog, de nem romantikus. Amit Virág válaszolt, arra totál nem számítottam (mindenképpen olcsóbb, mint a mozi és az étterem:))). Mikor megházasodtunk, akkor azt gondoltam, hogy le kell majd nyűgözzem őt mindenféle programmal, szép helyekkel, ami természetesen sok pénzbe is kerül. De az igazság az, hogy számára sokkal romantikusabb az, amikor kicsiny dolgokkal tudatom vele, hogy mennyire fontos és különleges számomra.

#2 – Mit csinálhatnánk együtt, ami buli mindkettőnknek?

Srácok... a mi definíciónk a bulira és az övék általában TOTÁLISAN KÜLÖNBÖZIK.

Az egyik dolog, amit a legtöbb feleség akar, hogy azt érezzék kapcsolódnak a férjükhöz, hogy eggyek...hogy érezzék, fontosak és számítanak...az egyik módja ennek, hogy csak egyszerűen jól érezzük magunkat EGYÜTT.

NA MOST SRÁCOK-Nem arról beszélek, hogy elviszed valami olyan dologra, amit te nagyon szeretsz csinálni...hanem arról, hogy megkérdezem, mi az amit szeretne csinálni (persze nem akkor, amikor már beültetek a kocsiba), és TE MEGVALÓSÍTOD!!! Bízz bennem, ez BEBIZONYÍTJA, hogy tényleg törődsz vele.

#3 – Mi az az egy dolog, amit megtehetek annak érdekében, hogy csillapítsam a stresszt az életedben?

Srácok...FOGALMUNK SINCS, hogy egy nő mennyi stresszt hordoz magával...és mivel nő (MINDEN hatással van MINDENRE), a tőlünk telhető legtöbbet meg kell tegyük annak érdekében, hogy a stresszt segítsük levezetni.

Ez azt is jelentheti, hogy elengedjük egy délutánra, foglalkozzon egy kicsit magával gyerekek nélkül. Vagy főzhetnél egyszer te is ebédet vagy vacsorát, plusz feltakarítasz magad után. Igazából BÁRMI is az...TEDD MEG! MINDANNYIUNK meg tud tenni LEGALÁBB egy dolgot!!!

#4 – Hogyan imádkozhatok érted?

Hihetetlen, hogy mennyi férj van a keresztények között, akik nem teszik fel ezt a kérdést. Én is most tanulom. FÉRFIAK...az az elhívásunk, hogy szellemileg vezessük az otthonunkat...ami azt jelenti, hogy gondoskodunk a védelemről és vezetésről. NA MOST...amikor megkér, hogy imádkozz valamiért, akkor...KÉRLEK állj ellent a kísértésnek, hogy megelőzd Istent és te legyél az imaválasz azzal, hogy megoldod a problémáját. Arra kért, hogy imádkozz érte-ne oktasd ki. Igen, tudom, hogy hajlamosak vagyunk mindent megoldani...de ő nem azt akarja, hogy megold a problémáját...csak hallgasd meg!

#5 – Ha megváltoztathatnál egy dolgot a házasságunkban, mi lenne az?

Na ehhez kell vér a...!!!

Én megkérdeztem egyszer, azt remélve, hogy majd azt mondja Virág, hogy "semmi", folytatva azzal, hogy mennyire tökéletes férj vagyok, akinek már nem kell fejlődnie semerre sem... DE NEM EZ TÖRTÉNT!

Elmondta, de nem azzal a szándékkal, hogy bántson, hanem őszintén azt akarta, hogy azon a területen fejlődés legyen a házasságunkban. Egy picit fájt...de beleláthattam, hogy mi fontos számára, mi az ő nézőpontja...és motivációt is adott, hogy teljes erővel dolgozhassak rajta, csak azért, hogy tiszteljem a kérését.

Férfiak...Efézus 5:25 azt mondja, hogy úgy kell szeressük a feleségünket, ahogy Krisztus a gyülekezetet.

* Ő mindig szereti a gyülekezetet...
* Ő folyton kezdeményez a gyülekezet felé...
* Ő mindig hazajön a gyülekezethez...
* Ő soha meg nem csalja a gyülekezetét...
* Ő gondoskodik a gyülekezetről...
* Ő folyton a gyülekezetről gondolkodik...
* Ő komolyan veszi a gyülekezetet...

Én NEM vagyok tökéletes férj...de egyre inkább rájövök arra, hogy a házasságom NEM arról kell szóljon, mit tudok kivenni belőle...hanem mit tudok beletenni, hogyan tudok szolgálni Virág felé.

Isten embereiként MINDENT meg kell tegyünk, hogy megmutassuk a világnak, milyen fantasztikus és csodálatos JÉZUS...tesszük ezt AZÁLTAL, hogy úgy szeretjük a feleségünket, ahogy Ő szereti az Övét!!!

Holnap ti jöttök hölgyek!

2 megjegyzés:

  1. Jó kis írás. Facebookra kéne vinni a blogot, hogy ott "lájkolhassák" a népek.

    VálaszTörlés
  2. Én lájkoltam... fantasztikus a szíved, és persze, ahogy az életet látod... és nagyon jól szemléltetsz..szóval csúcs vagy ebben is P. Balu

    VálaszTörlés