2010. augusztus 15., vasárnap

Vezetőségi Gondolatok IV.

#4 – Isten Az Őt Tisztelő Prédikáláson És Tanításon Keresztül Mozdul – Csel 2:14-41

Egy kis bűnvallás…Milyen sokszor prédikáltam túl komplikáltan!

Péter nagyon egyszerűen csinálta…3 dolgot látok a prédikációjában, amit mi is követhetünk…

A. Isten Igéjét Prédikálta – Csel 2:16-21; 2:25-28; 2:38

Az embereknek arra van szükségük, hogy a Bibliát tanítsuk nekik!!! Az első rögzített isten tisztelet töltve volt Írásrészekkel…és Péter nem kért elnézést miatta.

(Egyébként – nem volt előtte Biblia…kívülről mondta, ami egyébként nagy kihívás nekem, mint vezetőnek és prédikátornak, így folyamatosan az Ő SZAVÁBAN kell lennem…ezen keresztül megismerni ŐT! Az Ő szav az Ő akarata…és minél jobban ismerem, annál jobban képes vagyok komunikálni.)

Nem találkoztam még olyasvalakivel, aki elszúrta volna az életét, mert Isten Igéje szerint élt…de rengeteg olyan emberrel találkoztam, akik lázadtak ellene és itták a levét.

B. A Szent Szellem vezette Pétert – Csel 2:1-5

A Biblia tisztán mondja, hogy Péter be volt töltve a Szent Szellemmel…és mikor ez megtörtént, akkor egy KEMÉNY üzenetet prédikált; sőt, mindott néhány olyan dolgot is, ami valószínűleg jónéhányan nem csippantottak (kedveltek), akár fel is dühödtek miatta. (Csak nézz utána Csel 2:22-23-ban vagy 2:36-ban…mikor azt mondod egy tömegnek, hogy egy rakás gyilkos vagytok…akkor ide a rozsdás bökőt, hogy jónéhányan elkezdtek panaszkodni, hőzöngeni!)

Néhányan azt gondolják, hogy amikor valaki Szellemmel van betöltve, akkor mindig kedves, híres, és mindenki által kedvelt…ez az írásrész pont az ellenkezőjét bizonyítja!

Ja…és még egy dolog ide…Isten Szellemmével volt betöltve…aki az Isten Igéjéhez vezette Pétert! Isten Igéje és Isten Szelleme mindig együtt munkálkodik, mindig, és nem függetlenül. Mikor a Szellemre hallgatunk…Isten Igéjéhez leszünk terelve…ÉS…

C. Isten Fiáról Beszélt – Csel 2:24.32.38

Ha megváltozott életeket akarunk látni a gyülekezeteinkben, akkor JÉZUSRÓL KELL beszéljünk! El kell mondjuk nekik, hogy JÉZUS egyedül fizetett a bűneinkért…és Őrajta keresztül áltunk helyre Istennel!!!

IGEN, beszélhetünk házasságról, pénzről, célról, satöbbi – kell is – mert a Biblia is beszél róluk. De ha csak arról beszélünk, hogyan lehet egy jó életük, Krisztus nélkül, akkor szerintem kihagytuk a lényeget.

Még egy dolog – mikor Isten Igéjét prédikáljuk, Isten Szellemének tekintélye alatt és Isten Fia van felemelve…ISTEN ÉLETEKET VÁLTOZTAT MEG! Csel 2:37 A szavak „szíven találták” az embereket, mert Isten az Őt tisztelő prédikáción keresztül munkálkodott…és hiszem, hogy MÉG MA is így van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése