2010. augusztus 13., péntek

Vezetőségi Gondolatok III.

#3 – Isten Nagy Tetteit Nem Lehet Betervezni…De Fel Kell Készülni Rá – Csel 2:1-5

Ami ebben az írásrészben történt, az megmagyarázhatatlan és tagadhatatlan…és megállíthatatlanná tette a gyülekezetet!

Mégis egy olyan esemény volt, amit nem a vezetőség hozott tető alá, szépen betáblázva a gyülekezeti naptárba…(titeket is, vagy csak engem zavar, hogy gyülekezetek előre megszervezik és betervezik az ébredéseket?)

EGYSZERŰEN CSAK MEGTÖRTÉNT…az első szó Csel 2:2-ben a „hirtelen”!

A vezetőség megkapta Jézustól a látást, elkezdtek imádkozni és meghozták azokat a döntéseket, amiket meg kellett hozni az első fejezetben…és csak továbbra is azt csinálták, amit tenniük kellett, amíg BUMMM…Isten egy csodálatos módon nem lépett.

Mikor Isten lépéseit kezdjük tervezni, akkor azt hiszem veszélyes talajon sétálunk. Az Ő tervei és útjai sokkal magasabbak, mint a mieink – Ézs 55:8-9.

És amikor Isten lép, akkor mindenki azt kérdezi, hogy „MIT CSINÁLTÁL?” (Mert azt gondolják sokan, hogy Isten hatalmas dolgait le lehet írni egy képletben.

Egy dolog biztos, hogy dogmatikusnak kell lennünk a látás iránt, amit Isten adott…ez nem biztos, hogy mindenkinek tetszik…viszont azt akarjuk, hogy emberek megismerjék Jézust. Az is biztos, hogy ebben a gyülekezetet akarja használni Isten...elérni és megváltoztatni ezt az elveszett világot. Úgyhogy amit tehetünk, hogy egyszerűen ragaszkodunk a látáshoz és tesszük azt, amire hisszük, hogy elhívott minket.

És Isten lépett! Váratlan volt…megmagyarázhatatlan…de annyira örülök, hogy megtette!

Vezetők – Isten lépéseinek megszervezése nem a mi feladatunk…inkább csak készüljünk fel rá!!! Hiszem, hogy Isten hatalmas dolgokat akar tenni a gyülekezeteinkben...nekünk csak hajlandónak kell lenni arra, hogy megtegyük, kerüljön amibe kerül, hogy készen álljunk az Ő lépésére!!!

Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése