2010. augusztus 29., vasárnap

Bocsánat…fertőző vagy?

Sok barátunknak vannak gyermekei. Némelyiknek sok. Valószínűleg azért, mert sokszor elolvasták együtt a hálószobájukban az Énekek Énekét. Nekünk is van kettő, Flóra (6 és fél) és Fruzsi (3 és fél). Mi kétszer olvastuk!!! Jó könyv!

Időről-időre megbetegednek. Megfázás, stb… Vagy valamit összeszednek az oviban, suliban. Te jó ég 3 nap múlva Flóra iskolába megy! Hihetetlen! DE teljesen kézenfekvő, hogy ha az egyik elkapja…előbb vagy utóbb a másik is. És megtörténhet az is, hogy a szülő is elkapja az éppen soros „heti gyerek betegséget”…és az is előfordul, hogy a szülő elmegy dolgozni és a munkahelyén is elkapja valaki…és ki tudja hogyan tovább. Őrület!!!

Lábjegyzet – a gyerek, ahonnan kezdődött, fertőző volt…bármije is volt, végig ment rengeteg emberen.

Azt hiszem van egy lecke ebben számunkra…

Akár hiszed, akár nem, de MINDANNYIAN fertőzőek vagyunk, vagy így vagy úgy. Gondolj bele – vannak olyan emberek az életedben, akikkel SZERETSZ együtt lenni…és vannak olyanok, akikkel nem akarsz egyáltalán, sőt inkább rakják bele a fejed egy turmix gépbe, minthogy beszélgessetek.

Miért van ez?

Szerintem a legtöbb esetben a másik ember hozzáállása miatt…tehát mindannyian fertőzőek vagyunk!

Szeretek pozitív emberekkel együtt lenni – olyanokkal, akik fogják és megcsinálják a dolgokat, energiával telt szenvedélyes emberekkel. Emberekkel, akiknek ez a hozzáállásuk „Meg tudjuk csinálni!” Mikor edzőterembe jártam, volt edzőtársam, és már éppen fel akartam adni a súly alatt, ő ott volt és nyomta a szöveget, „Gyerünk öcsém, nyomjad! Meg tudod csinálni! Nyomjad!” Ez mindig erőt adott! Hajtott a szenvedély benne!

Az egyik lelkesítő dolog amellett, hogy Isten hívott minket Szegedre, az P. Csaba szenvedélye, izgalma, lelkesedése volt. Totális izgalomban volt Szeged felől! Nem csoda, hogy én is tűzbe lobbantam tőle.

Aztán itt a másik oldala az éremnek – emberek fertőzőek a negativitásukkal is. A napokban hallottuk, hogy gyülekezetekben presbiterek közé bekerülhet akár nem hívő ember is. Ez egy hideg vizes zuhannyal is felér, ami mindenféle tüzet ki fog oltani, ami a vezetőségen keresztül jöhetne. Ismersz olyanokat is nem – akik megtért emberek, de valamiért csak haragszanak mindenre?

Őszintén – én elkerülöm a negatív embereket…muszáj. Miért? Mert fertőzőek…és a futásomban nincs olyasvalakire szükségem, aki folyton azt mondogatja, hogy nem tudom megcsinálni, nem tudom befejezni azt, amire Isten hívott el, hogy tegyem.

Azt is észre vettem, hogy a negatív emberek megtalálják egymást. „Há mér, há nem? DE!” A víz mindig vízszintbe áll (a saját szintjére)!!! Ami nem igazán szerencsés az az, hogy sokszor ezek az emberek csapdába tudják csalni a pásztort, vagy egy vezetőt mondván, „Hát, már egy csomóan mondták, hogy…” És ilyenkor mindig megállítom a dolgot és megkérdezem, hogy HÁNYAN és KIK AZOK NÉV SZERINT…és ha ez nem tetszik az illetőnek és nem akar választ adni, akkor vége a beszélgetésnek. Egyszerűen nincs idő az ilyesmire!

Szóval, te milyen típus vagy? Milyennek tekintenek az emberek…pozitív vagy negatív? A poharad félig üres vagy félig teli? Felfedeztem, hogy az emberek szeretnek a pozitív emberek körül lenni, akik megerősítenek…senki sem útálja azt hallani, hogy „Nagyszerű! Ügyes vagy! Annyira örülök, hogy együtt szolgálunk!” És nem szeretnek olyanokkal együtt lenni, akik lerombolják őket, hacsak ők is nem olyanok.

Fertőző vagy – mivel fertőzöd az embereket…és az jó-e azoknak, akik körülötted vannak?

2 megjegyzés:

  1. Bodó Attila Tamás2010. augusztus 29. 16:14

    Bodesz:
    Fontos tudnunk azt szerintem, hogy ha már negatív emberekkel vagyunk körbevéve, akkor hogyan védekezzünk a fertőzés ellen?

    VálaszTörlés
  2. A kérdés az az hogy hogyan illeszthetjük bele ebbe a képbe a "az erőtlenek erőtlenségeit elhordozni" tanítást, mert ugye a negativítás egy rossz hozzáállás, egy tanult dolog, ami formálható, és sok esetben pont egy erőtlenség. Mert hozza az egyén magával az "előző" életéből. Az ilyen embernek sztem bátorításra van szüksége, vkinek aki odaáll mellé és megmutatja a helyes utat, az más kérdés persze, hogy ki az az ember akinek ezt meg kell tennie...
    A kulcs itt is uaz. "...Nézvén a mi hitünknek fejedelmére a Krisztusra..."

    VálaszTörlés