2010. augusztus 16., hétfő

Hogyan lehet egy szoros kapcsolatom Istennel?

Hogy vagy vele? Gondolkodtál már rajta? Hadd adjam meg az én válaszomat, ami nekem működik, és hiszem, hogy neked is működni fog.

(Ne aggódj…nem azt fogom neked lediktálni, hogy pontosan hogyan kell kinéznie az Úrral való szoros kapcsolatnak…én is folyamatosan fedezem fel, de biztosítalak, hogy az én járásom Ővele nem olyan lesz, mint a tiéd.)

Mindig azt mondom, „Találd meg azt a dolgot, amitől szerelembe esel Jézussal, és ha megvan, akkor csináld sokat.” Néhányaknak ez a Biblia olvasása…ha ismersz, tudod, hogy szeretek könyveket olvasni…szeretem a Bibliát olvasni…vannak alkalmak, amikor úgy érzem, hogy Isten közvetlenül hozzám beszél a Bibliából.

Másoknak lehet az ima…érzed Isten jelenlétét, és ahogy megrengeti, megmozdítja az életed, mikor imádkozol. Ez nem én vagyok…nem tudok hosszú ideig koncentrálni. Sokszor az imáim ilyenek, „Istenem, köszönöm Neked a mai napot…ajjajj – mi ez a folt a szőnyegen…” Komolyan mondom, sokáig azt hittem, hogy nem vagyok szellemi, mert nem vagyok képes hosszú ideig imádkozni…amíg rá nem jöttem, hogy nem vagyunk mindannyian egyformák szellemileg sem…és ez teljesen rendben van!

(Kérlek ne érts félre…imádkozom…sokszor imádkozom a nap folyamán, viszont a reggeli imáim nem túl hosszúak.)

Néhányatoknak az éneklés…ha ez, akkor énekelj sokat. Szállj be az autóba, autókázz egy kicsit…tegyél be egy dicsőítő CD-t és énekeld le a felhőket is az égről. (Arra azért számíts, hogy a körülötted lévő autókból bámulni fognak…de ez rendben van!!!)

Volt egy hölgy, aki azt mondta, hogy vásárlás közben érzi magát a legközelebb Istenhez. Hát, ebben nem vagyok biztos…nem találtam még utalást rá a Bibliából. De biztos, hogy sokat imádkozik vásárlás közben, „Istenem, megvegyem ezt…?” OK…ez csak vicc volt.

Itt a kihívás – bármi, ami közelebb visz Istenhez – csináld…senkinek nem lett attól rosszabb az élete, hogy több időt töltött Istennel!

Írjatok megjegyzéseket, hogy nektek mi az, ami közelebb visz Istenhez?

3 megjegyzés:

  1. Engem az visz közelebb Istenhez, ha figyelek rá. És ha figyelek rá hihetetlen változatos dolgot szoktunk csinálni, nagyon érdekes, izgalmas dolgokat. Lehet hogy éneklünk, vagy imádkozunk, vagy új dolgot fedezünk fel Istenről, vagy rólam, vagy másokról, vagy a teremtett világról, stb.
    Mint nő, eltudom képzelni azt is, hogy a vásárlás valakit közelebb visz Istenhez, mert azt is lehet úgy csinálni, hogy eltávolít és úgy is hogy közelebb visz, én például a Tescoban vásárlás közben az önfegyelmemet tesztelem, és ha csak azzal a dologgal jövök ki amiért be mentem, akkor úgy érzem győztem, és hálát adok Istennek!

    VálaszTörlés
  2. P.Balu, ez nagyon megnyugtató, amit írtál! Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a Post-ot,Balázs....ennyire egyenesen,és őszintén írni az imádkozásról...bátorító volt! Hittestvéri tisztelettel:Zsotza

    VálaszTörlés