2010. szeptember 27., hétfő

Légy Nagyon Óvatos!

Napom nagy részét autóban töltöm, mert a kenyeremet területi képviselőként keresem (kereskedelem). Vezetés közben rengeteg furcsa dolgot látok. Nem olyan régen láttam valamit, amit még soha azelőtt. A sofőr TÉVÉT NÉZETT vezetés közben! Lehet ez már normális, és ez a jövő…de valami furcsa oknál fogva el kezdtem rosszul érezni magam, mivel én voltam a legközelebb hozzá az autómmal…és nem lassan mentünk.

Láttál már hasonlót? Hallottam olyanról, hogy valaki teljesen átöltözött vezetés közben. (Kérlek ezt ne csináljátok – el tudod képzelni azt a szitut, hogy esetleg magyarázkodnod kell a rendőrnek, mert összetőrtél valakit, „Tudja biztos úr – azért voltam meztelenül az autóban…) Aztán ott vannak a drága hölgyek, akik az egész smink repertoárt vezetés közben adják elő!!! És persze a mobilozók, akik két kézzel telefonálnak (NEM A KORMÁNYT FOGJÁK), ÉS mennek le az útról VAGY 20 km/h sebességgel haladnak, mert nem tudnak feljebb váltani!!!

Bizony bizony – mondhatjuk, hogy az ok, amiért olyan sok baleset van az utakon egyszerű…az emberek nem óvatosak. Vezetnünk kellene, de ehelyett TV-t nézünk, sminkelünk, telefonálunk, és átöltözünk!

Örültségnek hangzik, de mindez igaz a Krisztussal való járásunkra. Mózes 5-dik könyvében Mózes folyamatosan emlékezteti az Izraelitákat, hogy miket tett Isten…de azután azt is mondja, hogy „LEGYENEK ÓVATOSAK…”

Komolyan mondom, olvasd végig Mózes 5-dik könyvét és meglátod, hogy sok helyen mondja nekik Isten, hogy legyenek óvatosak, miközben követik az Úr útját…legyenek óvatosak, hogy ne kövessenek hamis isteneket…újra és újra.

Ez az üzenet még ma is aktuális. Ha esetleg még nem vetted volna észre – nem egy erkölcsileg semleges kultúrában élünk. Nap mint nap olyan döntéseket kell hozzunk, melyek hatással lehetnek a Krisztussal való járásunkra…úgyhogy óvatosnak kell lennünk.

Egyedülállók – LEGYETEK ÓVATOSAK mikor együttjárásról van szó. Hányan követtetek el komoly hibákat ezen a területen, mikor azt mondtátok „Hát, nem isten szerint való – de meg tudom változtatni,” és akkor úgy csináltatok, mintha ti lennétek a Szent Szellem…és pillanatok alatt egy olyan kapcsolat csapdájában éreztétek magatokat, amit nem Isten szándékolt neked. LEGYETEK ÓVATOSAK...egy isten szerint való férfinek és nőnek mindig van lehetősége a döntésre, nem kell beletörődjön!!!

Az anyagi döntésekben – LEGYÜNK ÓVATOSAK! Hányan ugrottunk már bele elhamarkodottan olyan vásárlásokba, amikre nem is volt szükség…és meg voltunk győződve arról, hogy a részleteket fizetve nem lesz gond. Úgyhogy most az a pénz amit keresünk nem hozzánk jön, hanem a bankba…jól KITALÁLTÁK a módját annak, hogy tegyék egyre nagyobbá a bankot és egyre kisebbé az otthonainkat.

Mikor a házasságodról van szó – LÉGY ÓVATOS! Sosem lesz olyan, hogy csak úgy az öledbe pottyan egy kis extra idő, hogy együtt légy a házastársaddal. Az egyik legfontosabb dolog, amit felfedeztem, hogy Virág szeretet nyelve a minőségi idő, ami igazából, mint férjnek hízelgő…mert ez azt jelenti, hogy körülöttem és velem AKAR lenni…ezért őriznem és védenem kell ezt az együtt töltött időt…ÓVATOSNAK kell lennem, mert az időbeosztásom hamar megtelik. A „megcsalást” kell válasszam, megcsalni másokat vagy lehetőségeket…de sohasem a feleségemet.

Az elmúlt héten egy hihetetlen leckét tanultam…abban a témában, hogy kire hallgatsz – ÓVATOSNAK KELL LENNED. Vannak néhányan az életedben (remélhetőleg), akik szeretik Jézust és téged…na ők azok, akikre a legtöbbször hallgatnod kell. Nem hagyhatod, hogy olyanok beszólásai és véleményei uralják a gondolataid és tetteid, akik alig ismernek téged.

Általánosságban – ÓVATOSNAK kell lennünk. Elképesztő, hogy hány rossz döntést megelőzhettünk volna, ha egy kicsit óvatosabbak lettünk volna…ha egy kicsit lelassítottam volna, hogy elgondolkozzak a helyzeten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése