2010. szeptember 30., csütörtök

Szóval akkor most mi van a vízen járással?

Ha nem gyülekezeti háttered van, vagy nem ott nőttél fel, akkor is biztosan hallottál már erről a Jézus nevű fickóról és arról, hogy a vízen járt…úgy utalnak erre, hogy csoda történt.

Szóval akkor most ez igaz? Megtörtént? És látunk embereket, akik támadják a Bibliát, ami persze egy nagyszerű irodalmi mű, de nem „szent” és nem „ihletett” Istentől. (Nem vicces, hogy ezt csak a Bibliával csinálják, a Mormon könyvével és a Koránnal nem? Ez is mutat azért valamit nem? Na mindegy!)

Volt egy floridai professzor, aki azt állította, hogy Jézus nem járt vízen…hanem egy darab jégen úszkált. Ez a fószer azt mondja, hogy a Galileai-tenger be volt fagyva annyira, hogy egy embert el is bírt. Ezért tűnt úgy, hogy a vízen járt.

De van itt néhány probléma…

#1 – Ez inkább a kíváncsiságból jön…nem gondolod, hogyha ez a tenger befagyott, akkor az evangéliumok említették volna? Ezt a csodát feljegyezte Máté, Márk és János…egyikük sem tett említést a jégről.

#2 – Mátéban azt olvassuk, hogy Péter ment, hogy ő is kipróbálja…és sikerült is neki egy kicsit…egészen addig, amíg meg nem látta a hullámokat és azonnal elkezdett süllyedni. Ha ez a jég teória igaz, akkor most mi a helyzet Péterrel? Ő is jégen nyomult? Ha igen, akkor nem süllyedni kezdett, hanem belepottyant a vízbe?

#3 – János evangéliumában azt írja, hogy Jézus tulajdonképpen ment feléjük, a tanítványok felé, akik végig ott voltak a hajón. Ne feledd ez nem egy flottillás csata hajó volt, hanem evezős hajó 12 személyre. Szerinted keresztül eveztek a jégen?

#4 – És itt az Adu Ász…azt mondja János evangéliuma, hogy a tanítványok 4-5 km-t eveztek befelé…és Jézus jött oda hozzájuk vízen járva. Az én kérdésem csak az, hogy OLYAN SOK JÉG volt a Galileai tengeren? Emberek, tudjátok milyen hidegnek lenni ahhoz…és ne feledjétek, HA ilyen sok jég volt és ennyire hideg, akkor hogy a pityi-palkóba került a hajó a tó közepére?

Sok-sok ember, évszázadokon át próbálta már bebizonyítani, hogy a Biblia nem az igazság…és nem sikerült. Ez a csoda megtörtént – teljes szívvel hiszem. Ne felejtsd el, ha Isten képes volt egy halottat visszahozni az életbe…akkor a vízen járás Neki nudli!

3 megjegyzés:

  1. Szerintem Istennek minden egyformán egyszerű. Nincs különbség feltámasztás és vízen járás között, mert Neki ez természetes. Nincs könnyebb és nehezebb, csak egyszerűen Isten akarata van, amit megmutat nekünk fizikai valóságban. Ezt nevezzük csodának. Köszönöm, P.Balu, hogy leírtad.

    VálaszTörlés
  2. Tetszik az írás, külösönem a Rózamari hozzászólása, amikor írja hogy "Istennek nincs könnyebb és nehezebb, csak egyszerűen Isten akarata van". Szerintem is ez helyzet. Ezért soha ne is hezitáljunk olyat kérni tőle amit mi nehéznek tartunk, csak bízzunk benne, lássuk meg Őt, és dicsérjük.

    VálaszTörlés
  3. van Istennek is ami nem könnyü.Pl.a guttaötött meggyógyitásakor Jézus ezt kérdéssé is teszi.Én is a vallásórásoknak:mibe került a gyógyitás?Jézusnak egy szavába.Mibe került a feloldozása a büneiből a nyoszolyáját már vállára vevő egyénnek?Jézus életébe.A tengeren.járásnak aktualitása volt akkor,most,ha valaki kiszabadul valami szenvedélyéből,nem kisebb az aktualitása,-s messze seholse egy jégtábla,csak a krisztusi szeretet.

    VálaszTörlés