2010. szeptember 16., csütörtök

Túl Sok A Tutyi-Mutyi Férfi!

OK…figyelmeztetés…ez durva lesz…és mielőtt még kérdeznétek…komolyan gondolom, amit mondok…úgyhogy gyerünk!

Biztosan sokan tudjátok, hogy Kornél és Ani költöznek Sepsiszentgyörgyre, gyülekezetet alapítani. Ez fantasztikus!!! Ma itt voltak nálunk ebédre. Virág muszakát csinált és ne tudjátok meg milyen mennyei eledel!!! Szóval beszélgettünk, és meséltek a „csapatház” elképzelésükről, amit nagyon jó ötletnek tartok.
Kornél „kihirdetett” egy versenyt a fiúk és lányok között. Vagy fiúk lakhatnak ebben a házban vagy lányok. Egyszerre a kettő nem megy. Úgyhogy a verseny ez. Ki lesz a gyorsabb? A lányok, vagy a fiúk? És persze egyből rávágtuk, hogy a lányok. Sajnos!

Nevettem rajta, mert annyira nehéz egy fiút kimozdítani. De a lányok? Ugranak az ilyesmire. Miért van ez? Egyszerű – TUTYI-MUTYI alakok a férfiak!

Ha a verseny arról szólna, hogy ki tud több csirkecombot megenni VAGY ki tudja gyorsabban váltogatni a csatornát a televízión távirányító segítségével, akkor lehet, hogy előbújnának. De ez…költözés, új hely, dolgozni, messze anyutól, a hűtőjétől, mosógépétől, vasalójától. Ez olyamit követel, mint ELKÖTELEZETTSÉG és hajlandóság arra, hogy a támadásokat, kihívásokat elviselje…

(Ha már a fájdalom és támadás elviseléséről beszélünk – tényleg tutyimutyik a férfiak – síránkozunk ha valami bibit szerzünk vagy hőemelkedésünk van, míg a nők olyasmiket csinálnak, mint SZÜLÉS!!! Férfiak, nem kell az a duma, hogy „de mi nem is szülhetünk”…ismerek sokakat, akik a szülőszobában estek össze…és nem csináltak semmit, azon kívül, hogy ezzel megzavarták a feleségüket a szülésben!!!)

OK lehet, hogy ez vicces…de van itt valami komolyabb…

Mert viccelődöm a fiúkkal fizikai értelemben…de az a terület, ahol a leginkább elszúrják, az a szellemi terület…nézzünk szembe vele – sok tutyimutyi férfi van, ha megvizsgáljuk a szellemiséget. Nekem is rengeteget kell növekednem itt.

Például – férfiak simán elmondják neked a Real Madrid csapatállományát – de nem tudnak 5 igeversnél többet kívülről – főleg, ha nem idézhetik János 3:16-ot és János 11:35-öt.

És ettől aztán kiakadok – olyan SOKSZOR láttam, ahogy anyukák jönnek gyerekkel a gyülekezetbe…és amikor rákérdezel, hogy hol van „apa”, akkor a válasz ez „Otthon, nem volt kedve jönni.” Egyszerűen csak irritál, ha egy férfi nem hajlandó szellemileg vezetni a családját!

Hihetetlen, hogy hány férfi veri a mellét, hogy „Én vagyok a vezető!”, mikor döntést kell hozni otthon valamiben – de mikor szellemi dolgokhoz érnek, tudom, hogy passzívak lesznek, más valakire próbálják hárítani a felelősséget.

Férfiak – itt az idő, hogy VEZESS – abba kell hagyni a tutyimutyiságot. Ahogy menekülnek sokan a felelősség elől…ugyanúgy sokan elfutnak az elől a kihívás elől, hogy vezessék a családjukat. Férfiak – VEZESSETEK! Imádkozzatok a feleségetekkel – a gyermekeitekkel és értük – TI VIGYÉTEK a gyülekezetbe őket…az, hogy ott kirakod, nem ér!

Az egyik nagy álmom, hogy férfiak visszatérjenek a bibliai férfiassághoz – hogy ők LEGYENEK A FÉRFIAK! Ami azt jelenti, hogy szellemileg vezeted a családod – azt jelenti, hogy úgy szereted a feleséged, mint Krisztus az egyházat. Azt jelenti, hogy a családod előrébb van, mint a munkád és szolgálatod. Azt jelenti, hogy nem hozod ezt az állandó kifogást, „Tudják, hogy szeretem őket, mert én hozom haza a pénzt nekik!”

Gyerünk! Legyetek férfiak!

Kérlek ne értsetek félre…nem arról beszélek, ha nem mennek férfiak Kornélékkal Sepsiszentgyörgyre a csapatházba, akkor nem férfiak…amit mondani akarok, ha figyelmen kívül hagyod, elhanyagolod azokat a területeket, amikre Isten tuti elhívott…na az tutyimutyiság. LÉGY TE A FÉRFI!

10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Bocsánatot kérek a férfiaktól akiket a törölt bejezésem érzékenyen érintett, mindenesetre megszívlelendő ez a bejegyzés. Ha nem állunk bele az elhívásunkba úgy, ahogy Isten ezt redelete, azok szenvednek akik a be nem töltött szolgálaton keresztül jutnának hitre, vagy nagyobbvilágosságra, vagy Krisztuhoz közelebb. Ha a testem egyik főere nem továbbítja a vért, akkor ezt nagyon megszenvedi a testem többi szerve, nem kicsi a felelősségünk az elhívásunkban, még ha kegyelem van akkor is meggondolandó, hisz ha ez az ér nem továbbítja a vért, az ér kegyelmet kap, de a testem többi része akkor is megszevedi ezt a dolgot.

    VálaszTörlés
  3. Én szégyenlem magamat, de nem ismertem kívülről a Jn11:35 verset, most hogy megnéztem mi az, rájöttem, hogy akár egy prédikáció témája is lehetne.

    Jézus férfi volt javában! Dicsőség Istennek, hogy ilyen példát kaptunk személyében!

    VálaszTörlés
  4. Hát , igen akinek nem inge , ne vegye magára!!!!
    De akinek igen , az öltözködjön már fel, mert már uncsi...( idézet).
    Ha ez a reklám helye volt , akkor , értem...
    Egyébként, négyszemközt vitatkoznék veled!
    De, csak azért, mert ahogy nincs két egyforma gyülekezet, úgy nincs két egyforma ember sem.
    És ideje sok, megtért, újjászületett, hívó keresztyén embernek megtanulni Máté 11:12-öt.

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Férfiak!Valóban nagyon elkeserítő nekünk nőknek,(lányok,asszonyok)hogy Ti csak a "jogaitokat"hangoztatjátok,valós felelősség,áldozat hozatal,Jézussal való járás nélkül!A T.Gyülekezet Vezetőit is külön imáimba foglalnám,ha több férfivá felkészítő "kurzust"foganatosítanának,hogy több legyen a boldog,elégedett család a Krisztusban!

    VálaszTörlés
  6. Sok sikert kivánok Kornéléknek.Ott voltam katona 38 éve.A kommunista kór korszaka ellenére aligha akadt olyan székely család,aki nyiltan ateista lett volna.Sok uj református és szolgálatban bővölködő közösség is alakulóban van.Templomokat épitenek keménykezű jó ácsmesterek szabadidejüket pl.a gyöngyvirág utcai épitőtelepen töltve.Lehet,hogy nemcsak zsoltárokat fütyörésznek,de nem kétbalkezesek az biztos.De Kornélék az Olt vadvizein halásznak,vagy egy jól müködő halfeldolgozót vesznek célba?

    VálaszTörlés
  7. Kedves Balázs!
    Ismerek egy keresztény missziót, ahol sokkal több a fiú, mint a lány. S ez a mozgalom éppen nem a tutyi-mutyi-ságról szól, hanem nehéz kihívásokról. Az a neve, hogy Royal Rangers. Ez egy karizmatikus cserkész mozgalom, s rengeteg aktív, hyperaktív fiatalt mozgat meg. Az a baj a gyülekezetekkel, hogy a színpadi aktivitást preferálják, s igen ebben a lányok általában jobbak. Sajnos nem a fiúk tutyi-mutyik, hanem a gyülekezetek unalmasak, nem is kicsit!!! Ezen kellene elgondolkodni, s kilépni a gyülekezetek falai közül. Ne féljetek ha betegeket kell gyógyítani, vagy ördögöket kell űzni vagy halottakat támasztani, ott meg fognak mozdulni a férfiak is. Egy pantomim, színdarab, vagy szeretetvendégség, koncert a vagány csávókat nem hozza tűzbe, helyesen. Üdv nektek. Elnézést, ha túl világos voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden tiszteletem a hozzászólóknak a bátorságért!
      Nem védelmében valaminek vagy valami ellen szólok!
      Húsvéti szindarab helyett jó magam és egynéhány kalandvágyó (igaz házaspár)megyünk meglátogatni P.Kornélékat! Te aki ezt olvasod és akarsz tenni is nem csak olvasni és kommentálni kérlek tedd meg, hogy imádkozol azért akik mennek vagy most itthon maradnak!
      Legyen egy olyan gondoskodása az Úrnak minél többszőr és többeket eltudjunk vinni ilyen "fertőző" helyre mint a misszió. Legyen az külhonban vagy szerény kis nagy hazánkban!
      Áldás mindenkinek

      Törlés
  8. Üdv Józsi, nagyon tetszik az amit mondasz! Ez kell...kimozdulni, érintkezésbe lépni azokkal az emberekkel, akikért igazából itt hagyott minket az Úr Jézus. Isten országába kellenek a vagány csávók... :)
    Egyébként ismerem a Royal Rangers szolgálatot, nagyon tetszik amit csinálnak!
    Köszönöm a hozzászólásod! Üdv

    VálaszTörlés
  9. ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....35 ezer ft rehab ellátást állapitottak meg ,feleségem közmunkán 60 ezer ftot kap VAGY VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 30101 6583 számla szám otp 11773346-04028905

    VálaszTörlés