2010. október 20., szerda

6 Ok Amiért Szükséged van Egy Házicsoportra 2. rész

3. Egy házicsoport megerősíti az azonosságom, mint valódi, újjászületett hívő.

Nem mondhatom azt, hogy Krisztus követője vagyok, ha nem köteleztem el magam valamilyen tanítványokból álló csoporthoz. Jézus mondta: „Erről ismeri majd fel mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (János 13:35) Mikor egy házicsoportban különböző hátterekkel, származással, társadalmi helyzettel, szeretetben jövünk össze…na az bizonyság a világnak (Galácia 3:28; János 17:21).

Te egyedül nem lehetsz Krisztus Teste. Szükséged van másokra, hogy kifejezd. Együtt, és nem külön, nem elszeparálva, nem elszigetelve…EGYÜTT vagyunk az Ő TESTE (1 Korinthus 12:27).

4. Egy házicsoport lehet az egyik legjobb módja annak, hogy megragadjuk az Istentől kapott küldetésünket ebben a világban.

Mikor Jézus a földön járt…még neki is volt egy kis csoportja! Ma a gyülekezet Krisztusnak a Teste a földön. Nemcsak azért vagyunk, hogy szeressük egymást; hanem azért is, hogy elvigyük ezt a szeretetet a világ többi részébe is. A kezei vagyunk, lábai, szemei, a szíve. Rajtunk keresztül munkálkodik „Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy jó dolgokat vigyünk véghez. Ezeket a dolgokat Isten már előre elkészítette, hogy ez legyen az élet útja a számunkra.” (Efézus 2:10).

5. Egy házicsoport segíteni fog abban, hogy szellemileg ne csússzak vissza.

Egyikünk sem immunis a kísértésre. Ha megfelelőek a körülmények, akkor képesek vagyunk bármilyen bűn elkövetésére. Isten tudja ezt…éppen ezért bízott meg mindannyiunkat azzal a felelősséggel, hogy segítsük egymást az ösvényen, úton maradni. A Biblia azt mondja, „Inkább bátorítsátok egymást minden nap. Biztassátok egymást…hogy közületek senki ne legyen makacs és keményszívű a bűn hamissága miatt!” (Zsidók 3:13)

„Törődj a magad dolgával!”…ez NEM egy keresztény elképzelés, mikor egymás segítéséről van szó! Parancsolatunk van arra, hogy vegyünk részt egymás életében. Ha ismersz valakit, aki megtántorodott a hitében, az a te felelősséged, hogy utána menj és visszahozd őt a közösségbe. „Testvéreim, előfordulhat, hogy közületek valaki letér az igaz útról. Ekkor valaki más segíthet neki, hogy visszataláljon Istenhez.” (Jakab 5:19)

Ehhez kapcsolódik ez is…ha része vagy egy házicsoportnak, akkor szellemi vezetők betakarásával is rendelkezel. Isten ad pásztori vezetőket, mint én, azzal a felelősséggel, hogy megvédjen, őrizzen – és törődjön a nyáj szellemi jólétével (Csel 20:28-29; 1 Péter 5:1-4; Zsidók 13:7.17). „Engedelmeskedjetek vezetőiteknek, és maradjatok az ő fennhatóságuk alatt! Hiszen ők felelősek értetek, és figyelmesen vigyáznak rátok és a lelketekre. Erről majd el kell számolniuk Isten előtt! Engedelmeskedjetek tehát nekik, hogy a munkájukban örömük teljen, és ne okozzon szomorúságot nekik. Ha megnehezítitek a dolgukat, az nem válik a javatokra.” (Zsidók 13:17)

Ha elkülönültél a gyülekezetedtől, akkor már nem felelős érted a pásztor. Ha kihúztad magad a Test életéből, ha elszigetelted magad az Isten családjával való közösségtől, azt Sátán tudja…és tisztában van azzal, hogy védtelen vagy és gyenge a taktikáival szemben.

6. Krisztus Testének szüksége van rám!

Olyan háttered és tapasztalatod van, amiből mások tanulhatnak és erőt kaphatnak! Isten egyedi szerepet és feladatot szánt neked az Ő családjában. Ezt hívjuk úgy, hogy “szolgálat”, és ehhez ruházott fel téged ajándékokkal, adottságokkal a fizikai és szellemi fogantatásodkor. „Azonban, a Szent Szellem mindenfajta működését azért kaptuk, hogy ezzel a többieket szolgáljuk és segítsük.” (1 Korinthus 12:7).

A házicsoportod az a hely, amit Isten adott neked azért, hogy felfedezd, fejleszd, és használd a Tőle kapott szellemi ajándékaidat, képességeidet, tehetségedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése