2010. október 14., csütörtök

Hogyan Építse Egy Pásztor (és mindenki) Hosszútávon A Házasságát – IV. rész

Az utolsó bejegyzése a sorozatnak…

#6 – Ne Nézd A Másik Házát!

Amit az emberek gyakran tesznek, hogy amint elkezdik építeni a saját házukat, nézegetni kezdik mások házát és az után sóvárognak, ahelyett, hogy hálásak lennének a sajátjukért.

Ugyanez igaz vezetőkre, pásztorokra és mindenki másra is…az oka annak, hogy sokan elbuknak az, hogy beveszik sátán azon hazugságát, hogy „a szomszéd fűje mindig zöldebb,” és nem veszik észre, hogy az egyetlen oka ennek az, hogy a fű alatt ott van az emésztő gödör, sok-sok trágyával.

Jób 31:1…„Szövetséget kötöttem a szememmel, hogy ne tekintsen a szüzekre.”…ember, memorizáld, tetováld az arcodra, tégy bármit, ami szükséges…de NE NÉZZ más nőkre azon gondolkodva, hogy „Mindent rosszul csináltam a feleségemmel…de ha újra kezdhetném ezzel a másik nővel, akkor majd minden csodálatos lesz.”

Nem igaz…ha újra kezdenéd azzal a másik nővel, attól még ugyanaz a szánalmas, gyenge fickó lennél, mint amilyen most vagy…az, aki menekül, mikor forró lesz a lába alatt a talaj…az, aki inkább a saját érzéseivel törődik, és nem gondol bele abba, hogy micsoda rombolást hagy maga után…az, aki nem hajlandó a megbánásra, és állandóan Isten kegyelmére apellál, miközben folyamatosan bűnben él.

Zárójelben…ha el akarsz futni ebből a házasságból, akkor csak tudd, hogy a következőből is, amelyikről azt gondolod, hogy csodálatos lesz, el akarsz majd futni!!! Ne bámuld a másik „ÁLOM HÁZÁT”, hanem tedd azt amiben vagy ÁLOM HÁZZÁ!!!

Egy olyan fickót, akit a szex és önmaga emészt fel, Isten sosem tudott nagy dolgokra használni…soha!

Még egy dolog…

Néhányaknak lehet, hogy nincs afférjuk senkivel és nem akarnak kiugrani sem a házasságukból…de rabja vagy a pornográfiának. Ember…ez bűn, jól tudod…és tudod, hogy segítségre van szükséged, mert EL FOGJA PUSZTÍTANI a házasságod. Bízz bennem…ABBA KELL HAGYD, hogy valaki másnak a lányát bámuld a TV-ben vagy az interneten…és ha szükséged van segítségre, kérj segítséget. Vannak megoldások!

LEGVÉGSŐ GONDOLATOK…

Tudom, hogy elég erősen fogalmaztam és kemény voltam ezekben a bejegyzésekben…de így akartam. Mert van egy szívem a pásztorok és vezetők felé…és egyre többet és nem kevesebbet akarok látni azokból, akik átfutnak a cél vonalon és elmondhatják, hogy „Végigküzdöttem a szép harcot, végigfutottam a verseny pályán, a hitet mindvégig megőriztem.” (2Tim 4:7)

SOHA nem volt olyan könnyű a házasságot feladni, mint manapság…és ezért hívom ki, és hívom fel a figyelmét minden pásztornak és vezetőnek, hogy amit csak lehet tegyenek meg azért, hogy a házasságuk egészséges legyen.

Senki nem akar még egy gyülekezetet elpusztulva látni, mert a pásztora nem bírt a nadrágjában maradni!!! ÉS…ha a férfiakat a gyülekezeteinkben egy magas szintű tisztességre és becsületességre akarjuk hívni és nevelni, akkor ahhoz nekünk KELL az utat mutatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése