2010. október 27., szerda

7 Vers, Amit Érdemes Megnézni A Házasságod Érdekében

Kérlek benneteket, hogy olvassátok el Filippi 2:1-11 részt minden reggel és imádkozzatok két dologért…

• Jézus, mutasd meg, hadd lássam azokat a területeket, ahol híjával vagyok a házastársam szolgálatában…és
• Jézus, hadd lássam a házastársam a Te szemeiden keresztül!

Remélem, hogy megcsináljátok és Isten megmutat majd jó néhány csodálatos dolgot. ÉS…ha egy kicsivel több olvasást és tanulmányozást is szeretnél a Filippibeliekhez írott levélből EBBEN A TÉMÁBAN...akkor itt van még 7 rész, gondolkodj róla…

#1 – Filippi 1:27 – Az első szó, ami a legnagyobbat kapja tőlem – „Mindenesetre” (bármi történjék)!!! ÉS…kérlek tartsd az emlékezetedben, hogy ezt Pál apostol a börtönben írta. Ha Pál ezt tudja mondani a jó hozzáállásról ott a börtönben, akkor mi mit mondjunk, tegyük ugyanezt…még akkor is, ha éppen nehéz a házaséletünk.

#2 – Filippi 2:14 – BUMM…észrevetted ezt a szót, hogy „mindent”? Gyorsan vedd észre! Ha csak egyszerűen alávetnénk magunkat ennek a parancsnak, mennyivel jobb lenne a házasságunk?

#3 – Filippi 3:12-14 – Pál elutasította azt a tényt, ahogy érezte magát sokszor, hogy mennyire kevesebb annál, mint amire Isten elhívta…pont ezért hajlandó volt harcolni érte! Mert tudta, ha Isten elkezdte a munkát, akkor Ő be is fogja fejezni! (Mindenkit megkörnyékez a kísértés, hogy feladja a házasságát…de ha Jézus követői vagyunk, akkor hajlandónak kell legyünk harcolni a házasságÉRT és nem csak a házasságBAN!)

#4 – Filippi 3:16 – AHHH! A legtöbb esetben nagyon jól tudjuk, hogy mit kell tegyünk és hogyan…tudjuk, de küszködünk azzal, hogy alkalmazzuk!

#5 – Filippi 4:5-7 – Gyengédeknek kell lennünk a mindenkivel (a házastársunkat is beleértve) és nem idegeskedni…sőt, inkább vigyük kéréseinket az Istenhez, tudva azt, hogy Ő egy nagyszerű házasságot akar nekünk, még talán is jobban, mint mi.

#6 – Filippi 4:8 – Hogy hogyan gondolkodunk a házasságunkról (a jövőjéről) az hatással lesz rá…ez a vers kulcsfontosságú ahhoz, hogy emlékeztessen bennünket arra, hogy a helyes gondolataink legyenek. (Olvasd el: 2 Korinthus 10:5) FOLYAMATOSAN harcolnunk KELL a házastársunk és házasságunk ellen feljövő negatív gondolatok ellen.

#7 – Filippi 4:13 – „Mindenre” azt jelenti, hogy „Mindenre!” Hidd el…az elfuserált házasságodat Jézus MEG TUDJA GYÓGYÍTANI. Ő a specialistája annak, hogy halottakat visszahozzon az életbe! Krisztusban a házasságunk MÜKÖDŐ KÉPES (és MŰKÖDNIE KELLENE), főleg ha figyelembe veszed még ezt a verset is (Efézus 3:20), ami szintén igaz a házasságodat illetően.

Alig várom, hogy küldjem a következő bejegyzést!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése