2010. október 22., péntek

Tamponok És Az Isten Igazsága

Megragadtam a figyelmed? Undorítónak hangzik mi? Sértő? Kérlek olvasd tovább – őrület a köbön!

Furcsa, amikor tanítók és pásztorok úgy tanítanak, hogy nem teszik nyilvánvalóvá, hogy mit mond a Biblia! Sértő, ha nem tanítják Isten teljes tanácsát….és kiakaszt, amikor nem beszélnek egy bizonyos igazságról, mert attól félnek, hogy valakit megsértenek!

Úgyhogy – most olyasmiről fogok beszélni, amiről kevesen…és nem érdekel, hogy kit fogok ezzel megsérteni!

Egy nagyon zavaró és téves hozzáállást fedeztem fel a 13 éves szolgálatom alatt azok között, akik úgy gondolják, hogy a mennybe mennek…mikor megkérdezed őket, hogy mit gondolnak, miért mennének a mennyei utazásra, azt mondanák, „Hát, végül is jó ember vagyok…mentem missziós utakra…van egy Bibliám, még a nevem is rajta van és minden nap olvasom vagy 30 percet…11%-ot fizetek tizedként…és különben is mindig is hívő voltam, hiszen ilyen környezetben nőttem fel..”

Hallottál már hasonlót? Mondtad már nekik? Hogy mitől függ a mennybe menetelük?

Gyakran emberek azt hiszik és hirdetik, hogy azért mehetnek a mennybe, amit TESZNEK! Azt gondolják, hogy ők elég jók, és majd egy nap, amikor Isten elé járulhatnak, akkor Isten lenyűgözve majd azt mondja nekik, „Gyere be…annyira jól csinálod, hogy bekerültél az ÁLOM CSAPATBA – sőt neked kellene itt ülnöd helyettem…”

De semmi nem áll messzebb az igazságtól…jól figyelj…kövess…

A Biblia azt mondja Ézsaiás 64:5-ben, „Mindnyájan olyanok lettünk, mint a tisztátalanok, minden igazságunk olyan, mint a szennyes ruha. Elhervadunk mindnyájan, mint a falevél, bűneink elsodornak bennünket, mint a szél.”

Gyakran átsiklunk e versek felett; DE MOST, szeretném elmagyarázni…egy elég nyilvánvalóan és egyértelműen!

A szó szerinti fordítása ennek az igének így hangzana, „Minden igazságunk olyan, mint egy asszony menstruációs rongya.” Ha mai nyelvezetre ültetem át, akkor ezt mondja, hogy „A LEGJOBB napodon is – a LEGJOBB amit teszel, az olyan, mint egy vérrel jól átitatott tampon.”

Tudom, hogy ez undorító – és sértő…lehet valaki már öklendezik is; de ez fordítva is igaz…mert amikor nekünk is a saját „jó cselekedeteinktől” függ, hogy a mennybe megyünk – az sértő Istennek! Úgyhogy ezt a sértést Ő is tudatja velünk azzal, hogy elmondja, mikor a legjobbat nyújtjuk az életben, azok olyanok, mint egy véres tampon!

Más szóval – nem tudjuk bedolgozni magunkat a mennybe…és ezért van szükségünk Jézusra! Ahhoz, hogy a mennybe jussunk IGAZZÁ kell váljunk…de ha minden igaz tettünk olyan, mint egy véres tampon, akkor mi NAGY BAJBAN vagyunk!

És most belép Jézus Krisztus! A Biblia azt mondja 2 Korinthus 5:20-21-ben, hogy Jézus magára vette a bűnömet és igazzá nyilvánított! Ő az, aki igazzá tesz…nem azok a dolgok, amiket teszek…nem a Biblia tanulmányozásom…nem a tökéletes heti 1-2-3-szori istentiszteleti részvételem – Ő, Jézus Krisztus tesz engem igazzá!!!

Jézus sosem akart az a személy lenni, akinek a képe ki van akasztva a falra csak azért, hogy egy húzós, ingerült nap után jól érezzem magam, mikor ránézek. Isten tudta, hogy nagyon elszúrtuk az örökkévalóságra (a mennyre) az esélyünket…mondhatjuk TOTÁLISAN – tudta, hogy sosem tudunk egy IGAZ életet élni, ha rajtunk múlik – ezért küldte el Jézus Krisztust! És Jézus meghalt egy kereszten, kifizette a bűneinket és igazzá tett…de…

A kérdés ez, „Elfogadtad Krisztust?” Ahogy visszanézel az életedre, volt az az időszak, amikor rájöttél arra, „A bűneim miatt el vagyok választva Istentől”? ÉS felfogtad, hogy „Ez az elválasztódás nem kibékíthető az én jó cselekedeteim által – melyek az Ő szemében olyanok, mint egy véres tampon…SZÜKSÉGEM VAN JÉZUSRA!”

Az üdvösség egyedül Jézus Krisztus által van. Nem azért mész a mennybe, mert a szüleid keresztények voltak. Nem azért mész a mennybe, mert Katolikus, Református, vagy Baptista vagy…vagy mert csecsemő korodban megkereszteltek – ezeket a dolgokat mi tesszük – igaz tettek – TAMPONOK…az üdvösség Isten munkája – nem a miénk…és az üdvösség egyedül Jézus Krisztusban van.

Megtörtént az életedben, emlékszel, amikor elfogadtad Jézust? Az üdvösséghez Ő kell!

Egy gyülekezetnek Őt kell felemelnie! Nem politikát, nem bojkottokat dolgok, eszmék ellen! Őt kell felemeljük és könyörgünk, hogy használjon minket arra, hogy magához vonzza az embereket! Mi mindig is Őróla fogunk szólni, az Ő személyéről és munkájáról – JÉZUSRÓL! Ha elveszed Jézust a képből…akkor nekünk annyi „akkor nem érünk semmit!” Őrá összpontosítunk és Érte élünk!

Azoknak, akik még mindig öklendeznek…jó…remélem olyan kifejezéseket használtam, amiket megértettél. Azoknak, akik megsértődtek – ESS TÚL RAJTA! Azoknak, akiknek szükségük van Krisztusra – küldj egy emailt: balazs@bibliaszol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése