2010. október 12., kedd

Hogyan Építse Egy Pásztor (és mindenki) Hosszútávon A Házasságát – III. rész

#4 – Munka

Mikor a munkások megjelennek az építkezésen, nem az történik, hogy bemennek a házba, lefekszenek és elkezdenek imádkozni, hogy a munkájuk, feladataik elkészüljenek…NEM tettre készen mennek munkába.

Sajnos az ok, amiért vezetők és pásztorok, és persze emberek küszödnek és sokszor fel is adják a házasságukat az, hogy hajlandóak imádkozni a házasságukért…de nem hajlandóak arra, hogy feltűrt ingujjal dolgozzanak azon.

Ahogy már a korábbiakban említettem…tudják hogyan kell Krisztus Menyasszonyán munkálkodni…azt viszont nem tudják, hogyan kell azon a menyasszonyon, akit az Úr adott nekik…és ezt meg kell bánjuk!

Fiúk…mi az ami számít a feleségeteknek? Mi romantikus számára? Mi buli neki, amiben jól érzi magát veled?

Zárójelben szólva…a mi házasságunkban Virág határozza meg, hogy hogyan tudok sikeres lenni – ennyi! A részleteket illetően Dr. Dobson, Dr. Larry Crabb, Dr. Gary Chapman, még P. Brian sem tud definíciót adni. Csak a feleség. Ő az egyetlen, aki meg tudja mondani, hogy férjként sikeres vagyok-e…vagy sem.

És fiúk – a házasságon DOLGOZNI KELL. Miért panaszkodnánk a házasságunkat illetően, ha nem is tettük bele a maximumot?

Tehát…tedd fel magadnak a kérdést…a legjobbat és a legtöbbet adod a házasságodnak…vagy a feleséged a maradékot kapja belőled és azt várod, hogy ő viszont a 2 személyes bőségtálat adja neked?

Az augusztus 1-i bejegyzés segítség lehet ezen a ponton. Kérdések, amit férjek fel kéne tegyenek a feleségüknek…kezdésnek ez egy jó hely.

#5 – Hívj másokat is segítségül

A építkezésen van egy vezető, aki felelős a projectért…de nem egyedül csinálja. Ha egy ember építené a házat, akkor egy ÖRÖKKÉVALÓSÁGIG tartana megépíteni…és az is lehet, hogy nem is fogja tudni befejezni, mert vannak dolgok, amit ember egyedül képtelen megcsinálni.

Az ember egyik LEGNAGYOBB bűne (minket pásztorokat és vezetőket is beleértve) a BÜSZKESÉG! UTÁLJUK bevallani, hogy a dolgok már túlnőttek rajtunk. UTÁLJUK kimondani, hogy olyan gondunk van, amit nem tudunk már kezelni…de a valóság az…hogy Isten sosem akarta, hogy az életet egyedül oldjuk meg.

Hogyan alkalmazhatom ezt a házasságra? Egyszerűen…két módja van…

Az első…ha küszködsz a házasságban…KÉRJ SEGÍTSÉGET! Nem érdekel, hogy te vagy a pásztor…KÉRJ SEGÍTSÉGET MOST! Jakab 5:16 azt mondja, hogy valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért. Zsidók 10:24-25 azt mondja, hogy szükségünk van egymásra…hogy BÁTORÍTSUK és FELKAVARJUK és KIHÍVJUK egymást!

Haver…TÚL NAGY A TÉT, hogy a büszkeségednek engedj és ne kérj segítséget. Ne engedd, hogy a hülyeséged hajótörést okozzon sokaknak a hitükben.

Hadd mondjam el még egyszer…ha segítségre van szükséged…KÉRJ SEGÍTSÉGET! Az egyetlen oka a fulladásnak Krisztus Testében, amikor nem vagyunk elég bátrak, hogy mentő mellényt kérjünk!

A második…tölts időt olyanokkal, akiknek szuper a házasságuk. Vigyétek el őket vacsizni és tegyetek fel nekik rengeteg kérdést. Csodálatos, hogy mennyi mindent tudunk olyanoktól tanulni, akik előttünk járnak.

A harmadik…(tudom kettőt mondtam)…olvass annyit, amennyit csak tudsz a házasságról. Sok könyvet ajánlottunk már másoknak…de mi magunk olvastuk őket? Ha igen, akkor követtük a tanácsát is?

SZÜKSÉGÜNK van egymásra…sajnos SOK pásztornak, vezetőnek vannak haverjai – de kevesen vannak, akiknek vannak barátaik…ami persze nehezebbé teszi a dolgot. Hála Istennek itt Szegeden a vezetőségben azt mondhatom, hogy barátai vagyunk egymásnak, és tudom, hogy ők is ezt mondanák. Rengeteg dolgot, köztük a házassági dolgokat is meg tudjuk beszélni. Keresnünk kell a lehetőséget, hogy mélyítsük a barátságainkat. Sőt hajlandóság kell az átlátszóságra azokkal, akik a legközelebb állnak hozzánk…ahogy mondtam, EGYEDÜL NEM MEGY!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése