2010. október 4., hétfő

A FIGYELEM FELKELTÉS PARANCSOLATAI

Megpróbáltam összerakni néhány figyelem felkeltő parancsolatot. Végig nézve mind a négy evangéliumot leírok majd 9-et, amik egyenesen a Figyelem Felkeltés Mesterétől jönnek. Senki sem csinálta ezt jobban, mint Jézus.

Ezekben van néhány csoda is. Szerintem sokunk egyszerűen csak túl szellemiesíti ezeket a csodákat, és teljesen figyelmen kívül hagyjuk a FIGYELEM FELKELTÉS FAKTORT. Például, az egyik parancsolat így hangzik, ÉRINTS MEG LEPRÁSOKAT. Jézus megtörte a törvényt azzal, hogy megérintette az érinthetetleneket. Márk 1:45-ben láthatjuk, hogy mi lett az eredmény. „Az ember azonban elment, és mindenfelé híresztelte és elmesélte, hogy mi történt. Ezért aztán Jézus nem tudott többé nyíltan bemenni a városba. Elhagyatott helyeken tartózkodott, és az emberek mindenfelől odajöttek hozzá.”

A FIGYELEM FELKELTÉSI FAKTOR a sláger listák élére tolta fel Őt. A paparazzik és farirazzik ellepték Őt!

Ki fogom fejteni részletesen ezeket a parancsolatokat, de egy listában most megadom nektek. Van vagy 20, de le lesz szűkítve.

FIGYELEM FELKELTÉS I – Lógj A Kutaknál
FIGYELEM FELKELTÉS II – Változtasd Át A Vizet Borrá
FIGYELEM FELKELTÉS III – Érints Meg Leprásokat
FIGYELEM FELKELTÉS IV – Ne Mosd Meg A Kezeidet
FIGYELEM FELKELTÉS V – Sértsd Meg A Farizeusokat És Szólítsd Őket Mindenféle Néven
FIGYELEM FELKELTÉS VI – Marj, Mint A Kígyó
FIGYELEM FELKELTÉS VII – Beszélj Példázatokban
FIGYELEM FELKELTÉS VIII – Moss Meg Lábakat
FIGYELEM FELKELTÉS IX – Ne Tegyél Új Bort Régi Tömlőbe
FIGYELEM FELKELTÉS X – Keress Elveszett Bárányokat
FIGYELEM FELKELTÉS XI – Ne Hordj Túl Hosszú Bojtot
FIGYELEM FELKELTÉS XII – Gyógyíts Szombaton
FIGYELEM FELKELTÉS XIII – Átkozz Terméketlen Fügefákat
FIGYELEM FELKELTÉS XIV – Mászd Meg a Színeváltozás Hegyét
FIGYELEM FELKELTÉS XV – Védd Meg A Házasságtörő Nőt
FIGYELEM FELKELTÉS XVI – Borogass Fel Asztalokat A Templomban
FIGYELEM FELKELTÉS XVII – Légy Szelíd, Mint A Galambok
FIGYELEM FELKELTÉS XVIII – Utazz Szamáron
FIGYELEM FELKELTÉS XIX – Húzódj Vissza A Pusztába
FIGYELEM FELKELTÉS XX – Járj Vízen

A Figyelem Felkeltő Parancsolatok

Kérdés: Mi a közös a következőkben? Fagyis autó, kihívó óriásplakát, rövid film, nyilvános medence.
Válasz: Ezek néhány módja annak, ahogy különböző kreatív gyülekezetek kilépnek a négy fal mögül, a gyülekezetükből és felkeltik a figyelmét a körülöttük élőknek.

Van egy gyülekezet, amelyik körbe-körbe jár egy retrós fagyis autóval és ingyenesen osztogatja a jégkrémet, miközben hívogatja az embereket a gyülekezetbe.

Egy másik gyülekezet elkezdett egy sorozatot a szexről. Ezt promótálva kiraktak egy csomó óriás plakátot a városban, amire az volt írva, hogy mylamesexlife.com (=az én gyenge, béna szexuális életem).

Egy másik gyülekezet rövid filmeket készít, melyeket hetente közzé tesz.

Egy másik gyülekezet támogatásokból egy közösségi medencét épített a körülöttük élőknek.

A Figyelem Felkeltő Faktor

Lukács 14:23 azt mondja, „kényszerítsd az embereket, hogy jöjjenek el, hogy megteljen a házam!”

Kényszerít: erővel rávenni valakit olyasmire, amit magától nem tenne meg; figyelmet követelni;

Ez nem egy marketing fogás. Nem egy nyilvánosságra törő mutatvány. Ez egy ősi parancs. Miről szól az FFF (Figyelem Felkeltő Faktor)? Krisztus szeretetének egy gyakorlati, kreatív és eredeti módon való megosztásáról.

A gyülekezet el van hívva a kényszerítésre. Ebbe belefér a fagyis kocsi; kreatív óriás plakát; rövid filmek a neten; vagy akár egy hatalmas medence is.

Az átlag ember napi 2000 hirdetésnek van kitéve. Több TV csatorna van, mint amit nézni tudnánk. Az ember egy újságból több információt kap, mint az átlag ember egy emberöltőn át a XV. században. És még nem mentünk fel az internetre.

El vagyunk árasztva információval. Döntések, választási lehetőségek tömkelege. Annyi minden versenyzik a figyelmünkért, hogy belebetegedünk.

Akkor most hogyan töltse be a gyülekezet a Figyelem Felkeltő Megbízást ebben a fehér zajjal teli világban?

A válasz Abban található meg, Aki megbízott minket a kényszerítéssel. Jézus élhetett volna egy olyan csendes életet, hogy még a radar sem jelzi. Ehelyett most, 2000 évvel később 2 milliárd ember „vallja” magáról, hogy keresztény (persze ebben benne van a névleges is, de hatásnak ez is hatás). Senki sem volt jobb Figyelem Felkeltő Jézusnál.

Az ehhez hasonló szavak, mint tömeg, sokaság, emberek több, mint 100-szor fordul elő az evangéliumokban. Jézus bárhová ment vonzotta a tömegeket (tízezres tömegek is). Tette ezt mindenféle tömeg közlekedés, SMS, mobil telefon nélkül. Egész falvak, városok zárták be a boltjaikat és mentek kaja nélkül napokig, csakhogy hallhassák a példázatait, szavait. Vámszedők fára másztak. Prostituáltak partikra törtek be (mikor az alabástrom szelencével betolakodott a farizeus házába). Bölcsek csillagot követtek. Még a farizeusok is azt mondták, hogy „az egész világ megy utána.”

Jézus felkeltette a figyelmet. És hagyott nekünk egy ösvényt, hogy kövessük Őt ebben.

Csak maradj velem, látogass vissza és a következő hetekben írni fogok a Figyelem Felkeltő Parancsolatokról…

Ezeket nem a Sinai hegyről hoztam, remélem, hogy segítenek majd gondolkodni. Nagy vágyat érzek az elveszettek eléréséért, ami azt jelenti, hogy követnünk kell azt az ösvényt, amin Jézus is járt előttünk az evangéliumokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése