2010. november 24., szerda

Ahogy Jézus Gyógyított 1. rész

Nemzetünknek gyógyulásra van szüksége! Hallhatjuk minden nap a TV-ben, láthatjuk a környezetünkben. Az embereknek kétségbeejtően szüksége van gyógyulásra a sebeikből szokásaikból, fájdalmaikból, csalódásaikból. Sokan ezek közül az emberek közül ott ülnek a gyülekezeteinkben. És csak egyetlen útja van a gyógyulásnak – JÉZUS.

Ez Jézus egyik specialitása. Tulajdonképpen a szolgálatát három egyenlő részre lehet osztani – tanítás, prédikálás, és gyógyítás. Máté 9:35 azt mondja, hogy „Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette az Isten királyságáról szóló örömhírt. Meggyógyított mindenfajta betegséget és gyengeséget.” Jézus nemcsak a lelkünkkel törődik – és visz bennünket a mennybe – hanem az elménkkel, testünkkel és az érzelmeinkkel is. A hegyi beszédben – kétségtelenül a történelem leghatalmasabb prédikációja – Jézus megad 8 módját, hogy gyógyulást találjunk, és hogy boldogok legyünk.

Hogy csinálta? Ha megnézed Máté 9-ben, ahol négy férfi Jézushoz vitte a béna barátjukat, akkor felfedezhetsz három olyan tettet, amik gyakran előfordulnak, mikor Jézus embereket gyógyított.

1. Jézus lenyugtatja a félelmeinket. Jézus első szavai a béna férfinak ezek voltak: „Bízzál fiam!” Nem azt mondta, hogy „Hogy merészeltél kérni tőlem???” vagy „Mit csinálsz te itt?” Jézus kezdő szavai bátorítóak voltak. Ma a gyülekezetnek is ugyanezeket a szavakat kell kommunikálniuk a több sebből vérző világ felé.

A sebzett embereknek tudniuk kell, mikor Jézushoz jönnek, Ő nem fogja leszidni őket. Tudniuk kell, hogy nincs olyan ember a földön – legyez az apja, anyja, barátja, házastársa, pásztora – aki valaha is jobban fogja szeretni, mint Jézus. Ez a fajta szeretet nem a tetteinken alapszik. Hanem azon, amit Ő már megtett.

Az igazság az, hogy Jézus tisztában van azzal, hogy mit érzünk. Zsidók 4:15 azt mondja, hogy „Főpapunk megérti gyengeségeinket, hiszen ő is megtapasztalta mindazokat a kísértéseket és próbákat, amik az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen keresztülment, és soha nem vétkezett.” Ő mindent tud rólunk és mégis szeret!!!

Mikor az emberek fájdalmakkal és sebekkel jönnek a gyülekezeteinkbe, arra számítanak, hogy majd Isten és az Ő népe majd jól elítéli őket. Arra számítanak, hogy majd jól a képükbe vágják, hogy „Te hoztad magadra ezt a bajt!” A bűnükkel fogják majd szembesíteni őket. Arra nem számítanak, hogy majd arról hallanak, hogy Jézus törődik azzal, ahogy érez. Jézus azt mondta, hogy nem azért jött, hogy elítélje a világot, hanem hogy megmentse. Az ítélet majd később jön. Ha krisztusi szolgálatot akarsz, akkor ne a világ elítélésére és kárhoztatására összpontosíts, hanem arra, hogy megmentsd az. Jézus elsődleges válasza a fájdalmainkra, csalódásainkra, szokásainkra a SZERETET. Ez kell legyen a mi válaszunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése