2010. november 12., péntek

BEMERÍTKEZÉS 2. rész

V. Mi Van A Gyerekekkel?

Az Újszövetségben nem látunk példát arra, hogy valakit úgy merítettek volna be, hogy nem ő kérte volna. Minden esetben akkor történt a bemerítkezés, amikor az illető egyedül és csakis egyedül Krisztusba vetette bizalmát, hogy üdvösséget nyerjen (Apcsel 2:41; 8:12; 10:47-48). Nálunk, a Biblia Szólban várunk addig, amíg egy gyermek el nem éri azt a kort, amikor már hiszi és megérti a bemerítkezés igazi lényegét. Aztán jöhet… Ha egy gyermek úgy dönt, hogy bizalmát Krisztusba helyezi (nem a pokoltól való félelem miatt), akkor örömmel bemerítjük őt.

VI. Mi A Helyzet A Csecsemőkkel?

A Bibliában azt látjuk, hogy a szülők hozták a kicsinyeiket Jézushoz. Ő pedig átkarolta őket, imádkozott értük és azt is mondta, hogy MI fogadjuk be őket. DE nem merítette be őket és nem is mondta senkinek, hogy tegyék ezt velük. Úgy tűnik, hogy ha biblikusan nézzük a dolgot, akkor várnunk kell, hogy meghozzák a személyes döntésüket Krisztussal. Ha a bemerítkezés az üdvösségről való nyilvános bizonyságtétel (ahogy a Biblia tanítja), akkor csak azokkal történhet meg, akik a szívükben döntést hoztak.

Ha még nem történt meg veled a felnőtt bemerítkezés, habár csecsemőként már megkereszteltek, akkor az igazi, jelentőségteljes, ahogy Krisztus tanított róla bemerítkezésnek meg kell történnie az életedben. Teljes szívvel bátorítalak, hogy merítkezz be felnőttként.

VII. Mikor Merítkezzek Be?

Minél hamarabb, miután hittél. Apcsel 8:12 „De amikor Fülöp hirdette nekik az Isten királyi uralmáról és Jézus Krisztusról szóló örömhírt, az emberek (férfiak és nők is) hittek Fülöpnek, és bemerítkeztek.”

VIII. Ez Azt Jelenti, Hogy Azonnal?

Nem…de a Biblia azt tanítja, hogy a döntésedet a bemerítkezés követi. Minek várnál arra, hogy „majd ha elég jó leszek”. Ha erre vársz, akkor sosem fogod késznek érezni magad rá.

IX. Milyen Ruhát Viseljek A Bemerítkezésen?

Olyan ruhát, ami nem baj, hogy vizes lesz! Legyen rajtad egy fehér póló (hölgyek, ti fürdőruhát viseljetek alatta). Ne felejts el csere ruhát hozni…tudod, valamiben haza is kell menni. Hozzál törölközőt! Mivel a bemerítkezés az istentisztelet keretén belül lesz, ezért légy átöltözve már a kezdetén, mert nem lesz időd rá később. Pont ezért gyere 20 perccel korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése