2010. november 19., péntek

A Házicsoport 7 Gyógyító Jellemzője 2. rész

3. Közbe avatkozás: Ez a négy barát nem csak imádkozott a társukért…a tettek mezejére léptek. A biblia azt mondja, hogy egy béna férfit hoztak Jézushoz, aki egy matracon feküdt. Önmagától nem tudott Jézushoz menni. NEM ELÉG csak imádkozni valakiért, aki fájdalmakban van vagy a bűn rabságába esett. CSELEKEDNÜNK KELL! Néha egy barátnak (vagy négynek) azt kell mondania, hogy „Most eljössz velem a gyülekezetbe!” A NEM egy elfogadhatatlan válasz. Jézus az mondta Lukács 14:23-ban: „Menj ki az utakra és az ösvényekre, és kényszerítsd az embereket, hogy jöjjenek el, hogy megteljen a házam!” Egy nagy rakás példa van a Bibliában arra, ahogy emberek Jézushoz vittek másokat. Nem mindenki léleknyerő, de mindenki tud hozni valakit. A barátok törődnek annyira, hogy erőltessék a dolgot.

4. Kitartás: A négy barát nem hagyta, hogy a nehézségek elbátortalanítsák őket. Nem számított, hogy a tömeg köztük és Jézus között áll. Mindannyian elbátortalanodunk, amikor a családunk, barátaink, és munkatársaink felé szolgálunk az evangéliummal. DE NEM ADHATJUK FEL…A szeretet nem enged más választási lehetőséget. Galácia 6:9 azt mondja: „Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük munkánkat, akkor időben aratunk majd!” Isten türelmes és azt akarja, hogy mi is azok legyünk.

5. Újítás: Ezek a barátok MERTEK valami mást csinálni. Eléggé újító tett volt, amikor ezek a fickók a tetőt megbontva, egy lyukon keresztül engedték le a béna barátjukat Jézushoz. (Emlékszem, mikor az ALPHÁT elkezdtük, hogy hány embernél kivágta a biztosítékot, hogy mi valami MÁS MÓDSZERREL próbáltunk evangelizálni. HEHEHE, vicces…) De képzeld csak el, hogy micsoda szemetet csináltak maguk körül! Itt egy elv: „Nincs Kosz, Nincs Szolgálat”. A szolgálat koszos, mert emberek vesznek részt benne. Azok a házicsoportok, amelyek nem lépnek ki a kis dobozukból, és nem hajlandók arra, hogy akár koszosak is legyenek, nem lesznek a gyógyulás eszközei.

Ezért kényelmes az „imádkozom majd érted!” hozzáállás. Nem tudom mit csinálnál, ha egy zacskós romlott tej szétdurranna a konyhádban? Letérdelnél és imádkoznál, hogy „Uram kérlek takarítsd fel ezt a dzsuvát, kérlek, Jézus nevében, hallelujah!” és még néhány imádó dalt is énekelnél, sőt három napos böjtöt tartanál? (Amin nem csodálkozom, hiszen kinek lenne kedve egy olyan konyhában enni, ahol minden tiszta punnyadt tej!) Sajnos sok keresztény ezt teszi, mikor szemetet csinál maga körül. DE NEM!!! Fel kell tűrni az ingujjat és neki kell állni a takarításnak…bocsi…ez van…sokan szeretnek csücsülni az örök biztonságukban mondván „majd az Úr!” Aha…10 év múlva…”majd az Úr!” A tettek mezejére kell lépni, nincs mese!

6. Együtt működés: Nyilvánvalóan ennek a négy barátnak össze kellett dolgoznia, hogy leengedjék a barátjukat Jézushoz. Mi történik, ha csak három ember engedi le őt a tetőről? Nem lett volna egy szép látvány! Együtt kellett működniük. Egy embernek túl nagy munka lett volna. Ugyanez a helyzet a házicsoportokkal is. Emberek hamarabb az Úrhoz jönnek, amikor egy olyan támogató közegben vannak, mint egy kis csoport. Egy támogató közösség hatalmas bizonyság Istenről!

7. Áldozat: Gondolkodtál azon, hogy vajon ki fizette a tetőbontással járó költségeket? Szerintem a négy barát. Nem bontották volna fel csak úgy, aztán otthagyják, mint eb a… „majd valaki megjavítja!” Hogy Krisztushoz vigyünk embereket, annak mindig ára van. Legyen az IDŐ, PÉNZ, MUNKA, VAGY BÁRMI, ára van. Lukács 16:9 azt mondja: „Használjátok a világi vagyont, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, így amikor elfogy, elfogadnak titeket az örök hazába.” A házicsoportoknak hajlandónak kell lenni áldozatot hozni, ha gyógyulást akarnak közvetíteni ebben a világban.

Pásztor, vagy aki olvasod, Isten használni fogja ezt a hét jellemzőt, hogy gyógyulást hozzon a gyülekezeti közösségetekben. (Gondolom azt látod, hogy ilyen fajta közösség nem jön létre az istentisztelet utáni 15 percben. Kell egy olyan közeg, ahol ez megtörténik, kialakul.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése