2010. november 8., hétfő

TEGYÜK HÍRESSÉ JÉZUST

34 éves vagyok már…valakinek ez koros már...másoknak fiatal…de egy biztos, az ember így félúton elkezd gondolkodni.

Kihívás számomra, de egyre inkább jövök rá arra, hogy ezen a bolygón az én dolgom csak annyi, hogy Jézus Krisztust emeljem fel az életemben és tegyem Őt híressé ott ahol vagyok.

Mielőtt még hőbörögnél azon, hogy hogyan mondhatom azt hogy „híressé tegyem Jézus Krisztust”, hadd magyarázzam el. Csak nézz körül a világban – Jézus nem híres! Nem ismerik Őt a kultúránkban. Nem imádják Őt, mint Urukat és Istenüket. Ne úgy néznek rá, mint AZ EGYETLEN ÚT az Istennel való kiengesztelődésben…és az én dolgom (és persze a tiéd is), hogy felemeljük Őt újra és újra…és azok akik a környezetünkben élnek és hatással vagyunk rájuk, tudják, hogy mi szerelmesek vagyunk Jézusba ÉS nekik pedig szükségük van az Ővele való kapcsolatra.

Egy szolga keményen dolgozik azon, hogy a gazdája jól nézzen ki – és mi mindnyájan szolgák vagyunk – hogy Jézus nevét híressé tegyük. Ja, egyébként – hogy mondhatják emberek, hogy Jézus híres, mikor SOHA nem is beszélnek Róla…kivéve mikor káromkodnak!!!??

Úgyhogy a következő döntéseket hoztam…

1. Csakis egy személy lesz a hallgatóságom, EGY – Jézus! És Ő fogja igazgatni a lépéseimet, tetteimet!

2. Az igazságot fogom tanítani és prédikálni…és keményen azon leszek, hogy megsértsem a vallásos embereket! (Vallásos az, aki nem a kapcsolatot keresi Krisztussal, hanem valamilyen cselekedet programon keresztül próbál kapcsolatot találni Ővele.) Jézus megtette…komolyan, szerinted MIÉRT gyógyított állandóan szombaton? Megtehette volna csütörtökön is, ha akarta volna – de folyamatosan áthágta a vallásos hagyományokat, hogy megmutassa mindenkinek azt, hogy ez az egész nem a SZABÁLYOKRÓL szól…hanem egy kapcsolatról.

3. A FONTOS dolgok lesznek FONTOSAK és nem állok le szüttyögni a kicsiken. Például – mindig is síkra fogok szállni azért, hogy Jézus az EGYETLEN út a mennybe, a Biblia TELJESEN megbízható és a házasság úgy lett tervezve, hogy egy FÉRFI és egy NŐ legyen benne…nem fogok azon vitatkozni, hogy hallgasson bárki is rock zenét vagy hogy valaki megiszik egy pohár fehér bort az ebédjéhez. (Nem – én nem iszom…és igen, lerészegedni az BŰN…de én sem fogok küzdeni, hiszen Jézus sem küzdött ebben a témában – miért kéne nekem?)

Még egy dolog az előző bekezdést illetően – mindig zavart az, amikor egy pásztor az alkohol témában kardoskodik…és ugyanez a pásztor nem látja a cipője orrát, csak tükörben!!! Személyesen én azt mondanám erre, hogy ez képmutatás!
Egyre inkább szeretnünk kell a körülöttünk élő embereket – és megtenni mindent, amit csak lehet, hogy elérjük őket!!! Folyamatosan változtatnunk kell…és ha szereted a gyülekezetet úgy amilyen most, akkor lehet, hogy 6 hónap múlva, vagy egy év múlva már nem fogod szeretni. Nem válhatunk olyanná a tradíciók megőrzése miatt, akik megfeledkeznek arról, hogy a körülöttük lévő világ haldoklik és a pokolba tart!!!

4. Folyamatosan kockáztatnunk kell…a gyülekezetünknek is. Sohasem játszhatunk a „BIZTOSRA” azzal, hogy megőrizzük évtizedekig azokat a dolgokat, amiket „mindig is így csináltunk”. Jézus „emberek halászának” hívott el minket és nem „akvaristáknak”, akik a régi berendezés szerint tartják folyamatosan a halaikat. Folyamatosan elérjük az embereket a környezetünkben és megbizonyosodunk afelől, hogy a gyülekezetünkben egy olyan helyet fognak találni az elveszettek, ahol Jézusról fognak hallani egy olyan módon, amit meg is értenek!!!

Ha az örökkévalóságot nézzük, nincs túl sok időnk itt a földön…úgyhogy nem fogok vesztegetni az időmet. Ahogy mondtam, értelmetlen vitatkozásokon nem akadok le. Szeretni akarom Jézust – a feleségemet és családomat – az Ő gyülekezetét – és mindent megtenni azért, hogy az Ő neve híres legyen…ez a dolgom – ez az elhívásom az életemben…és NAGYON SZERETEM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése