2010. november 16., kedd

Vezetőségi kérdések 5. rész

Mi lehet néhány jó tanács arra, hogy vezetőként lendületet hozz létre és meg is tartsd az izgatottságot?

1. Az első talán az, hogy a pásztornak, vezető lelkipásztornak izgatottnak kell lennie. Ha úgy mész a gyülekezetbe istentisztelet előtt, hogy „Nem igazán kedvelem ezeket az embereket, utálom ezt a várost, undorító ez az épület, és amúgy is utálom ezt az egészet…tarararararam” AKKOR nem lesz semmi lendület és izgatottság a gyülekezetben!

Felmerülhet a kérdés néhányatokban, akik a szegedi gyülekezetbe jártok, hogy amikor én prédikálok, szinte előre már „túllihegem” az üzenetet. Mint például: „A mostani vasárnap lesz a legjobb vasárnap, valaha! Olyan módon fogjátok hallani az evangéliumot, amilyen még soha nem volt! Tarararararam….”

HÉ…ezt teljes szívvel hiszem! Tényleg hiszem azt, hogy a legjobb üzenet még nem hangzott el. Valószínűleg a következő lesz. És hiszem teljes szívvel, hogy a legjobb vasárnap még nem volt. Valószínűleg a következő lesz az. Sőt, azt gondolom, hogy a legjobb évünk még nem jött el a szolgálatban. Valószínűleg a következő lesz az! TÉNYLEG teljes szívvel hiszem, hogy a legjobb még hátra van! Van egy ilyen mondás: „A JAVA MÉG HÁTRA VAN!” Ez simán lehetne a szlogenünk is Krisztus követőkként. Tehát, ha izgatottságot akarsz a gyülekezetedben, csapatodban, szolgálatodban, akkor neked kell a legizgatottabbnak lenni felőle. Legyél akár a zeneszolgálat, a tini szolgálat, vagy a gyerek szolgálatok vezetője, mindegy, ha nem vagy izgatott, akkor nem lesznek izgatottak az emberek sem, akik követnek. SOHA, SOHA, SOHA, SOHA.

2. Ha erőltetett izgatottság van, az el fog hasalni…MEGBUKIK…nem lehet MŰ IZGATOTTSÁGOT létre hozni. Ha nem vagy izgatott felőle, akkor inkább ne is csináld!

3. Hallgass Isten hangjára és tedd azt, amit mond! Ne azt, amit a hagyomány diktál…ne azt, amit mindig is szoktatok tenni…ne azt, amit mások mondanak…ne azt, amit olyasvalaki mond, aki még nem tett le az asztalra semmit! Tedd azt, amit Isten mondott és ő megmutatja magát hatalmasan! Valószínűleg úgy, ahogy még Őt sosem láttad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése