2010. november 30., kedd

Egy NAGYSZERŰ Dalvezető Jellemzői 1. rész

Őszintén – nagyszerű dalvezetőt nagyon NEHÉZ találni. Ne érts félre – rengeteg tehetséges ember van a világban, akik jól játszanak gitáron, zongorán, jól énekelnek, megasztárok, akikben ott van az X-Faktor…de VEZETNI az imádatot, az teljesen más.

Abban az áldásban volt részem, hogy vezethettem a budapesti gyülekezetünket az imádatban a zeneszolgálat élén. Ámulatos, hogy mennyit tanultam. Tanultam más dalvezetőktől, tapasztalatból, könyvekből…innen jön a rálátás ezekre a dolgokra.

#1 – Egy Nagyszerű Dalvezető Eltérít!

Bárki – ÚGY ÉRTEM BÁRKI – képes előadni! ÉS…lenyűgöz minket az előadás…csak nézz utána a Megasztár vagy az X-faktor nézettségének, ha nem hiszel nekem! Akárhogyis, a gyülekezetnek nem arra van szüksége, hogy valaki előadjon nekik – olyasvalakire van szüksége, aki „szívja is azt, amit árul”. Az embereknek olyanokat kell látniuk a színpadon, akik KIVÁLÓAK és GYÖKEREKIG MENŐEN szerelmesek Jézusba…és ez vezet a második pontomhoz…

#2 – Egy Nagyszerű Dalvezetőnek Meghitt Kapcsolata Van Istennel

Ha azt a nevet mondod nekem, hogy „Dávid” (Konkoly Dávid – a szegedi gyülekezet dicsőítés vezetője), akkor NEM CSAK az ugrik be nekem, hogy milyen tehetséges zenész…inkább az, hogy ez a fickó mennyire szereti Jézust. Dávid az ige tanulmányozója – élvezem a vele való beszélgetéseket, mert SZENVEDÉLLYEL megy abba az irányba, hogy életek megváltozzanak.

Hidd el nekem…ha a dicsőítés vezetőd, vagy bárki, aki a csapatodban munkálkodik, nem kapcsolódik Istenhez…hát…csak egy ideig tudnak tettetni. Előbb vagy utóbb kijön a szemét!

Ha valaki a show miatt van a dalvezetésben – el fog benne bukni. Hadd mondjam ezt – buli Dávidot figyelni…tele van energiával…a zongora inog jobbra balra a keze alatt, jó nagyokat huhog a dalokban…mindegy hogy egy üres teremben próbálunk vagy tele van a terem (amihez közelítünk, hála Istennek)…mert kapcsolatban van Jézussal!

#3 – Egy Nagyszerű Dalvezető ISMERI és MEGÉRTI Azt A Világot, Amiben Él.

Még egyszer…Dávid ügyes abban, hogy kapcsolódjon a kultúra különböző formáihoz.

Jövő héten elutazik, hogy megnézzen egy Fásy Ádám és Bunyós Pityu koncertet! Vicc volt! Budapesten Beke Tomival a zenekar vezetőjével (sőt a zenekart is elhívtuk) elmentünk egy-két világi koncertre, hogy tanuljunk…meg lehet tanulni, hogy a világból jövő emberek figyelmét hogyan lehet megragadni…mivel az Istentől távol lévő embereket akarjuk beinvitálni az istentiszteleteinkre, tudnunk kel, hogy hogyan lehet megragadni a figyelmüket…és sokat lehet tanulni a világi dolgokból is.

Én igazából bátorítanám az összes zenészt, hangosítót, énekest, hogy menjenek és hallgassanak, nézzenek és lássanak…TANULJANAK. Akármikor megtettük ezt, felfrissülve jöttünk haza, újabb ötletekkel, elképzelésekkel, hogy hogyan lehet egy kicsit jobbá tenni a dicsőítést, és ezzel az istentiszteletet.

De nemcsak ez – Dávid tudja, hogy hogyan kell kapcsolódni azokhoz, akik már régóta járnak gyülekezetbe. Azoknak valószínűleg a „Mily Nagy Vagy Te!” a kedvenc daluk.

Van egy egyensúly…és ezt az egyensúlyt jól kell kezelni.

1 megjegyzés:

  1. Néha úgy érzem, hogy a zene kiemelt szerepet kap némelyik gyülekezetben, mintha a biblia olyan súllyal említené mint az úrvacsorát, vagy a betegek látogatását, elesettek segítését.
    Miért nem emeljük fel legalább ennyire a versmondást, szavalást?
    Megjegyzem, én is zenélek és vágyam az, hogy több és több zene legyen az istentiszteleteken, de nem tekintem többnek, mint mondjuk egy olyan gyülekezeti vendégséget, ahol az istentisztelet után a vendégeket meghívjuk egy kis
    tea, sütemény, stb. fogyasztására.
    Egyet értek azzal, hogy lehet a világtól is tanulni, viszont csak olyannak ajánlom, aki elég erős és nem csábul el, ha mondjuk elmegy egy világi koncertre.

    VálaszTörlés