2010. november 18., csütörtök

A házicsoport 7 gyógyító jellemzője 1. rész

Éreztél már úgy, hogy valaki reménytelen eset? Hogy azaz illető soha nem fog megtérni, soha nem fog Krisztushoz jönni? Lehet egy alkoholista rokon volt, egy drog függő barát vagy egy másoktól függő szomszéd – valaki, akit egy fájdalom, rossz szokás vagy csalódás tart távol attól, hogy megismerje Istent. A Biblia azt mondja Zsidók 7:25 „Jézus ezért mindig meg tudja menteni azokat, akik az Ő segítségével jönnek Istenhez. Hiszen Jézus örökké él, mindig segít nekünk, ha Istenhez jövünk,és a mi érdekünkben szól Isten előtt.” Senki sincs Jézus ható távolságán kívül.

Hiszem, hogy a házicsoportok szerves részei lehetnek annak, hogy az úgynevezett reménytelen emberek gyógyulást találjanak. Az egyik legizgalmasabb rész az, amikor imádkozhattok egymás „reménytelen” helyzetéért. Támaszkodhatunk mások hitére, mikor mi kételkedünk. Remélem elkaptad ennek a lényegét!

Az evangéliumokban volt négy fickó, akik a lebénult barátjukat Jézushoz vitték (Máté 9, Márk 2, és Lukács 5). Ez egy házi csoport nagyszerű története, ahogy odavittek valakit Jézus lábaihoz, mert szüksége volt gyógyulásra. Ebben a feljegyzésben a házicsoportok HÉT jellemzőjét találhatjuk, ahogy Isten használja azt, hogy embereket gyógyítson.

1. Könyörületesség: Ez a fickó azért gyógyulhatott meg, mert a barátai törődtek vele. Pásztor, vagy bárki, aki olvasod, MINDEN velünk kezdődik, hogy törődünk e azokkal, akiknek fajdalmaik vannak. Róma 15:2 azt mondja: „Sőt, inkább igyekezzünk mindenben a testvéreink kedvét keresni, és erősítsük őket!”

Minden szolgálat és misszió a szeretetből kell fakadjon vagy semmit nem ér. Nagyon sok gyülekezet azért nem érinti azokat, akiknek gyógyulásra van szükségük és körülöttük vannak, mert híjával vannak a szeretetnek – legyünk nyugodtan őszinték, nem kell az orrot fent hordani! Az alkoholista lehet lehányja az új szőnyegüket. A drog függő lehet csúnyán fog beszélni. És mi van azokkal az emberekkel, akiket esetleg elhoznak majd a gyülekezetbe?

Isten használta ezt a négy fickót, mert érzékenyek voltak a barátjuk szükségére. És használni fog minket is, ha nem a saját szükségeinkkel vagyunk elfoglalva, hanem elkezdünk másokkal törődni, sokkal inkább, mint önmagunkkal.

2. Hit: A négy férfi hitte, hogy Isten meggyógyítja a barátjukat. Nézd csak meg Lukács 5:20-ban: „Ő pedig, amikor látta hitüket, így szólt: „Barátom, a bűneid meg vannak bocsátva.” Nem a béna hite miatt gyógyult meg – a barátai hite miatt.

Hány embert ismersz, akik már annyira nyomorultak, gondterheltek, hogy már hinni sem tudnak Istenben? Ez az a pont, amikor hinnünk kell ÉRTÜK. Jób 6:14-ben: „Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét.” A hit elképesztően fontos szerepet játszik a szellemi háborúságban.
Holnap jön a maradék öt jellemző…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése