2010. november 10., szerda

Vezetőségi Kérdések 4. rész

Szolgaság – Hogy látod a szolgaságot? Mit látsz, mi a felelősséged vezetőként a szolgaságban? És szolgálhat-e valaki túl sokat?

Hogy látom a szolgaságot? Főleg a hivatásos szolgálóknál, de minden szinten, a vezetőnek kell a szolgálatban az elsőnek lennie. Jézus az élen járt a szolgálatban. János 13-ban megmosta a tanítványai lábát…szóval, ha nem szolgálsz, akkor nem vagy vezető…hanem egy DIKTÁTOR…és nem szellemi vezető. Úgyhogy légy hajlandó a szolgálatra.

Emlékszem P Boyce idejében (ő vett fel engem a gyülekezetbe tejes idejű szolgálatra) hogy volt. Megvolt a felelősségem, gyülekezeti szolgálatok, bibliaiskolai órák tanítása délelőtt, délután. Ezekre készülni, találkozók új hívőkkel, győztes kurzus tanítása és a győztes szolgálat koordinálása. De, mikor az irodai értekezleten arról volt szó, hogy a nagyteremben pakolni kell 4-500 széket, akkor mentünk és csináltuk azt is. Találkoztam olyanokkal is, akik fel voltak háborodva, hogy széket kell pakolniuk, vagy más helyzetben, más időben, más helyszínen egyszerűen csak nem füllőtt a foguk a szolgálatra, holott szükség volt rájuk. Volt aki vissza is utasította, mondván „Nekem nem ez az ajándékom! Csak abban szolgálok, amire ajándékom van!”

Ok…lehet, hogy az ajándéka más, de az elhívása a szolgálat. De ha az ajándékodat az elhívásod fölé helyezed, akkor el fogsz bukni a szolgálatodban. Nem fogsz célba érni! Az elhívásod előrébb való, mint az ajándékod. Úgyhogy ezt figyelembe véve, ha valaki az irodai csapatból nem hajlandó megtenni valamit „Én ezt nem…én ezt nem…” Akkor már tegnap el kellett volna küldeni! El vagy hívva a szolgálatra. NAMOST, egy pásztor, vagy vezető nem élhet ezzel vissza. De mindannyian a szolgálatra vagyunk elhívva.

Aztán azzal kapcsolatban, hogy szolgálhat-e valaki túl sokat? TE JÓ ÉG! HOGYNE! Valaki egyszer azt mondta a mellét verve: „Inkább kiégek, mint berozsdásodjak!” Na ez baromság! Mindkettő rosszul végződik. Mindkettő…mintha azt mondaná valaki, hogy „Inkább kiugrok egy repülőből ejtőernyő nélkül, minthogy megfulladjak.” Idióta…mindkettő meghal! Azt hiszem jól megfigyeltem…többször kiolvastam már a Bibliát (még a térképeket is) és nem találtam sehol, hogy Isten arra hívott volna el, hogy kiégjünk. Úgyhogy meg kell tanuljunk pihenni, kikapcsolódni, nyugizni, szünetet tartani…Erre gyorsan rávágod, hogy „Az ördög sem vesz ki szabadnapot!” Ez igaz, de azt sem találtam a Bibliában, hogy bármikor is az ördög legyen a követendő példánk!

Úgy hívja a nem dolgozó embert Isten, hogy LUSTA. Azokat pedig, akik nem pihennek ENGEDETLEN. A leghosszabb parancsolata az Úrnak a 10 parancsolatból a nyugalomról szól. Mert tudta Isten, hogy ezt nagyon el fogjuk szúrni. Hiszen a „Ne Ölj!” az elég egyszerű és lényegre törő. Viszont a szombatnapos az jó hosszú. „JÓ-JÓ, de az ószövetség volt, most már az újszövetségben vagyunk!” OK, akkor ezek szerint most már ölhetünk is! Igaz?

A másik ok amiért túl sokat szolgálunk, hogy nem hisszük valójában, hogy Isten teljhatalommal rendelkezik, vagyis szép magyarosan: nem hiszünk Isten szuverenitásában. Mert azt hajtogatjuk, hogy: „Ha ezt nem csinálom meg, ha azt nem csinálom, ha amazt nem csinálom meg…” FIGYELJ, ha valamit nem tudsz megcsinálni, legyen bármi az, attól Ő még mindig az Isten és mindig hűséges marad, az irgalma megújul minden reggel, a nap újra fel fog kelni…ÉS ha a pokol kapui sem vesznek a gyülekezeten diadalmat, akkor ha valamit nem tudsz megtenni, az sem omlasztja össze a gyülekezetet. Azt mondanám, hogy bízz Isten szuverenitásában.

Aztán a másik, hogy hihetetlen milyen könnyen be tudunk állítani egy nyaktörő sebességet normálként a gyülekezetben. Max Lucado egyik könyvében „And the Angels Were Silent”-ben Max írt egy fejezetet a szombatról. Azt mondja, ha elolvasod az evangéliumokat és Jézus utolsó hetéhez érkezel, nem fogsz semmi feljegyzést találni arról, hogy bármit is csinált volna az utolsó szombatján. Pedig már csak kevés ideje volt…mondhatjuk a legfontosabb hete az életéből és mégis azt látjuk, hogy ISTEN FIA ALÁVETI MAGÁT ISTEN IGÉJÉNEK, és a szombaton megpihen…ezzel is példát hagyva nekünk. Nézd csak meg, hogy mit végzett el azon a héten! A hét végére FELTÁMADT! Na ez aztán izgalomba hoz, de igazán! Úgyhogy azt mondanám, hogy pihenj, mert túlpörgeted magad és véged…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése