2010. november 3., szerda

Vezetőségi Kérdések 2. rész

KÉRDÉS: Hogyan ismered fel Isten hangját? Honnan tudod, hogy Istentől hallasz?

1. Isten sohasem mond ellent az Igéjének.

Tehát, ha biztos akarsz lenni abban, hogy Istentől hallottál, akkor sok időt kell töltened az Igében. Olyanoknak, akik nem is olvassák Isten Igéjét és azt zengedezik, hogy Isten ezt meg azt mondta nekik, nem hiszek. Nem hiszem el nekik. Nem azt mondom, hogy Isten nem tesz ilyeneket, miért ne tehetne ilyet, persze, hiszen egy szamarat is használt az Írásban arra, hogy azon keresztül szóljon Bálámhoz. De ez nem azt jelenti, hogy ezentúl kijárok az állatkertbe, hogy megtudjam mi Isten akarata az életemben.

Benne kell légy Isten Igéjében, mert Isten Szelleme és Isten igéje mindig együtt munkálkodik. Pont ezért akaszt ki az, amikor valaki azt mondja, hogy Isten nem szól hozzá. „Milyen vastag a Bibliád? Kérlek ne mond többet, hogy Isten nem szól.” Ő mindig szól, csak mi nem hallgatunk Rá. Olvasd el János 3:16-ot 4-5-ször. Ha ezek után úgy érzed, hogy Isten nem azt kommunikálja veled, hogy mennyire szeret, akkor …nem is tudom…olvasd a Bibliád.

2. Vedd körbe magad Isten embereivel, akik szintén olvassák Isten Igéjét.

Amikor úgy érzed, hogy Isten beszélt hozzád, akkor jó és egészséges az, ha összejössz ezzel a csoporttal...ne azt csináld, hogy kijelented ott előttük ellentmondást nem tűrően, hogy: „Az Úr ezt és ezt mondta nekem, és ezt és ezt fogjuk csinálni.” Ez a Mózes stílus, de ezzel nagyon könnyen fekete lyukba tudjuk vezetni az embereket.

Inkább azt mondom: „Fiúk, úgy érzem, hogy Isten ezt és ezt akarja mondani, erre vezet…” És ezek után szeretném hallani a többieket, hogy mit mondanak mellette vagy ellene. ÉS, ha ezek közül, akiket a legjobban tisztelek és a legjobban megbízok, valamelyik azt mondja, hogy „szerintem nem a helyes úton megyünk”, akkor egy olyan helyzetbe kell tegyem magam, ahol alávetem magam azoknak, akiket Isten helyezett körém, mint vezetőség. Mondván: „Ok. Akkor imádkozzunk még felőle és majd meglátjuk.” De ilyen az esetek legnagyobb részében nem történik, csak nagyon ritka.

Ez a két legfontosabb! Isten Igéje és Isten emberei. Soha ne tedd Isten embereit Isten Igéje elé. Isten Igéje annyira hatalmas, mert egy tökéletes Istentől jön. Pont ezért, nehéz tévedni, ha Isten az Ő Igéjén keresztül beszél hozzád.

KÉRDÉS: Mit mondanál, hogy egy vezetőnek mi kell legyen az elsődleges törekvése? Mire törekedjen leginkább?

Legyen Isten Igéjében! Isten embere nem tehet más!!! Ami még nagyon fontos…hogy nem azért vagy benne az Igében, mert útmutatást keresel, hanem Őt keresed. Mert könnyen tudok neked olyan Igét adni, amitől lángra lobbansz, belelkesedsz, és még a pólódra is rászitázod, meg a bögrédre is, de az egyik hiba, amit vezetőként elkövetünk az, hogy útmutatást és nem Istent keressük. FIGYELJ…ha egy vezető csak akkor nyitja ki a Bibliáját, amikor egy üzenetre vagy bibliatanulmányra készül, akkor azt gondolom, hogy vezetőként elbukott. Mit mondott Jézus? Keresd Őt teljes szíveddel! Szerintem ez a mi felelősségünk vezetőként!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése