2010. október 8., péntek

Hogyan Építse Egy Pásztor (és mindenki) Hosszútávon A Házasságát – II. rész

#3 – Légy Ott!

Amit még láthatunk egy építkezésen…a melósok MINDENNAP ott vannak…KORÁN…és sokáig maradnak.

Hé vezető…ahhoz, hogy építsd az otthonod, OTTHON KELL LENNED…pont!

Ismerek és ismertem olyan vezetőket, akik engednek a gyülekezeti, rajtuk lógó és élősködő emberek (észrevetted, hogy nem keresztényt írtam) elvárásainak, akik aztán az őrületbe és kiégésbe kergetik…mindezek után ők azok az emberek, akik ott állnak majd a koporsó mellett és azon sopánkodnak, hogy miért nem vigyázott magára jobban szegény pásztor.

Túl sokan mennek el más gyerekek foci meccsére és lepattintják a saját gyerekük focimeccsét…EBBŐL ELÉG!

Fiúk…időt KELL töltenünk otthon…és NEM KELL ezért bocsánatot kérni senkitől. Együtt KELL lennünk a házastársunkkal, hogy építsük a házasságunkat.

Itt az én javaslatom…tegyél fel neki kérdéseket…

• Mikor szeretnéd, hogy otthon legyek minden este?
• Egy héten hány este szeretnéd, hogy együtt vacsorázzunk, mint család?
• Hogyan tudok feléd és a gyerekek felé szolgálni, miután haza jöttem?
• Mit tehetnék érted, miután a gyerekek lefeküdtek aludni, amitől különlegesnek éreznéd magad? (Egyébként…nem azt fogja mondani, hogy „szörfölj a csatornákon!”)

Na most…mielőtt tovább mennék…hadd mondjam el a piszkos valóságot, hogy sok vezető és pásztor miért nem szeret hazamenni…

Mert otthon NEM „rock sztárok”!

Látod? A gyülekezetben, mindegy milyen méretű, a pásztor „A FÉRFI”. Tisztelik, felnéznek rá és gyakran dicsérik mások. Sok esetben ez egy rossz felfogást hoz létre a hatalomról, tekintélyről és irányításról…és a pásztor vagy vezető elkezd úgy gondolkodni, hogy bárki, aki meglátja őt vagy dolga van vele meg hajolnia előtte, mély tiszteletet kell érezzen iránta. (És ez olyasmi, amit meg kell vallanunk és elhagynunk…mert nem ők szolgálnak felénk…hanem egymást szolgáljuk és mindannyian együtt a Krisztust!)

Aztán haza megy…és az asszonyra és gyerekekre nem gyakorol olyan hatást a jelenléte, mint a hajbókoló emberekre. És…vannak néhányan, akik egyszerűen nem tudják elviselni a szolgai szerepet otthon…ők kell legyenek ott is „szupersztárok”, és ez SOSEM fog létre hozni egy egészséges házasságot.

Az egyik LEGJOBB dolog, amiért könyöröghetünk Istennek, hogy mutassa meg nekünk, hogy hogyan lát Ő minket, hogy láthassuk magunkat az Ő szemével…ami nem a büszkeség érzését fogja behozni, hanem az alázat és nagyra értékelés érzését!

Volt olyan nap, amikor fontos üzleteket kötöttem és fontos gyülekezeti döntéseket kellett hozzunk. Aztán haza mentem…ahol öt percen belül Fruzsi popsiját törölgessem, mert éppen egy hatalmas nagy bombát eresztett a pelenkába! Isten használja ezeket a helyzeteket, hogy emlékeztessen arra, hogy „A nap végén…nem vagy más, mint egy szolga…és ezt sose felejtsd el!”

Srácok…tudjátok mit…a „fenék törölgetést” is annyira fontosnak kell tartsuk, mint a gyülekezet pénzügyeit! Az esténk megszervezését és lebonyolítását is annyira fontosnak kell tartsuk, mint az isten tiszteleteink lebonyolítását. Az elmosogatást is annyira fontosnak kell lássuk, mint az üzenetek hallgatását az interneten, vagy bárhol! OTT KELL LEGYÜNK a feleségeinkért és gyermekeinkért…ott kell legyünk értük…

Ha nem vagyunk ott a családunkért…sátán majd ott lesz…ne engedd, hogy ő vezessen olyasmit, amiért TE kaptál felelősséget Istentől!

4 megjegyzés:

  1. Ez teljesen így van a hétköznapi emberekkel is, Jó kis felrázó bejegyzés volt, hogy ne hagyjuk veszni a valódi értékeinket. Köszi Balázs! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, P.Balu...nagyszerű tanítás.

    VálaszTörlés
  3. Nagy kár hogy vannak olyan vezetők és pásztorok , akiknek mindezt eszükbe kell juttatni !

    VálaszTörlés
  4. Hát elég sebzettnek érzem ezt a megjegyzést.
    1. Az vesse ránk az első követ, aki nem hibázott még.
    2. Mindannyian növekszünk és szükségünk van az effajta bátorításra és kihívásra.
    3. Nincs tökéletes vezető és pásztor, az egyetlen Jézus Krisztus.
    4. Isten folyamatosan használja az emlékeztetést a Bibliában!

    VálaszTörlés